PIANO SUCCESS POST #6 - Все геніальне - просто, як цього досягти

| 0 | Розділ: Новини | 7 лютого 2013 15:05

МІЙ ОФІЦІЙНИЙ САЙТ - www.olexandrignatov.com
ЗАПИСАТИСЬ ДО МЕНЕ НА НАВЧАННЯ - http://www.vk.com/privatekeyboard

Всім привіт!

Гра на інструменті в цілому - це складна задача. Тим не менш, ніщо не заважає практично любій людині почати щоденно займатись на ньому та прогресувати. Але, без грамотного впливу та інструктування ззовні (від знаючої людини) шанси, що в довкостроковому періоді зусилля не принесуть бажаних результатів - досить високі.

Наприклад, коли дитина починає ходити - вона отримує миттєву реакцію на свої дії від дорослих, які ходити вже навчились. Вони піднімають її і коректують її дії, щоб збільшити шанс на успішність її наступних кроків. У випадку з музичним інструментом це коригування збоку не є настільки очевидним, як в випадку з дитиною, і навіть граючи правильні ноти, в правильній послідовності і роблячи все ніби правильно, людина може використовувати свої м"язи чи мозок таким чином, що це позбавить її можливості хорошого прогресу в подальшому, приведе до ступору. Тут потрібен лише викладач, який до деталей може роздивитись гру свого підопічного та спрогнозувати результат в одному чи іншому випадку, а точніше вибрати саме такий напрямок, який буде найбільш ефективним, який приводить не до ступору, а лише відкриває та розвиває творчий потенціал учня.

Але є одна річ, яка тут являється батьком всьому - це автоматизація. Будемо вважати, що людина знаходиться під хорошим інструктажем та технічно більш менш підкована, залишається одна річ, якої не уникнути - автоматизація. У Тебе просто немає вибору, Ти зобов"язаний привчитись автоматизувати свої рухи на шляху до успішної гри на інструменті. Це фундаментальна істина, ігнорування якої приводить до тимчасових та нестабільних результатів, які рано чи пізно закінчуються вивченим "Бумером" чи іншою простою мелодією. Людина, яка не навчена автоматизувати свої руки, просто фізично не може опрацьовувати композиції вищої складності!

Що являється ключем до досягнення автоматизму? Постійні репетиції, повторення.

І хоч істина завжди в деталях, дрібницях та нюансах, і вони надзвичайно важливі, ніхто не відміняв важливості фундаментальних якісних занять, тобто приділення достатньої кількості якісного часу та зусиль на повторювання та розучування технічних складнощів. Тільки збільшивши рівень автоматизму Ти справді зможеш досягти легкості та невимушеності у своїй грі. Фраза "людина не робот" тут повністю відкриває свою суть: робот - це ПОВНІСТЮ автоматизоване створіння, тому воно і працює безвідказно фактично при будь яких труднощах та обставинах! Завдання людини - в певній мірі стати "роботом", коли справа доходить до автоматизму у грі, лише тоді можна буде думати про "музичну" частину роботи.

Якщо подивитись на будь якого музиканта світового рівня, у всіх знайдеться одне спільне: невтомне, якісне повторювання музики, знову і знову, допоки вони не зможуть виконати технічну складність навіть, якщо їх розбудять посеред ночі та скажуть "Грай!". Така людина з легкістю зіграє і заплющеними очима, ось, що значить автоматизм!


Тому не дозволяйте собі погрузнути у деталях, роздумах, сумнівах та не дозволяйте їм витягнути мотивацію з вас.
Зберігайте все простим, яким би складним воно не здавалось і повторюйте це знову і знову!

Ти можеш залишити коментарі, відгуки та запитання стосовно прочитаної інформації, її користі для себе та інших пов"язаних питань на моїх веб-сторінках, або надсилати на e-mail - olexandr.ignatov@gmail.com і ми разом зробимо Тебе на крок ближче до бажаної мрії! :)


Успіху!
Олександр
Хочеш відповісти? Авторизуйся!