DRUMPOST #4 - ЧИ ВАРТО РОЗІГРУВАТИСЬ

| 2 | Розділ: Новини | 7 лютого 2013 14:56

Записатись на уроки - http://vk.com/asdrumlessons
Вебсайт - http://alexshelest.com/

Привіт усім! Темою мого четвертого дрампосту стало питання щодо актуальності розігруватись та розминатися перед грою… Хоч більшість професіоналів наполягають на обов'язковому розігруванні та розминці, така ж кількість людей ігнорує це, та сідає одразу за інструмент і починає грати. Мотивують це тим, що розминка - це пуста трата часу.
Я ж спробую, навпаки, відстояти позицію необхідності розминки і детально пояснити навіщо вона і в чому її необхідність. Знову ж таки, я звернуся до свого улюбленого аргументування за допомогою проведення аналогій та перелелей між грою на барабанах та заняттям спортом. Коли спортсмен, який займається паверліфтингом або ж бодібілдінгом приходить в тренажерний зал і починає своє тренування з підйому його робочої ваги, в 80% випадків це передбачає не ефетивну роботу впродовж виконання усіх наступних сетів, а також не виключено, що він просто зазнає травми ( а це ще гірше, адже доведеться на деякий час взагалі забути про тренування).У чому ж причина ? Відповідь проста : усі м'язи, сустави, та зв'язки не перебувають у "сплячому" стані, вони не розпрацьовані. Щоб їх розім'яти і довести до нормального функціонального стану спортсмену потрібно виконати розминку порівняно легкою вагою, щоб "розігнати" кров і надати м'язам еластичності. І лише після цього м'язи набувають свого тонусу, що дає можливіть їм працювати на піку своїх можливостей. Чесно-кажучи різниця між спортсменом у тренажерці і драммером за установкою майже відсутня, принцип дії м'язів, фізіології та анатомічних принципів ідентична! Граючи на барабанах ми також включаємо в дію наші м'язи,а отже, не розімнувшись ми не можемо одразу включити весь наш виконавський потенціал на повну, і що найприкріше, ми можемо отримати травмуватись ( мова йде про зажатість, переграність рук та ніг в результаті гри "через силу" і "через неможу" в швидких темпах без розігрування). Після такої травми, в принципі, уже не дуже хочеться наступного разу взагалі щось грати ( і настрій поганий через не виконання поставлених перед собою цілей, а також поболювання м'язів та суставів через минуле заняття без розминки)
Я гадаю, що перераховані вище аргументи більш ніж достатні для усвідомлення необхідності та обов'язковості таких речей як розминка та розігрування.

А тепер декілька порад щодо розминки та розігрування :

- Перед заняттями розімніть руки в області ліктя, кисті, та пальців ( інформацію можна взяти на будь-якому спортивному ресурсі переглянувши найбільш популярні види розтяжок)

- Після розтяжок та розминки пограйте хоча б 15-20 хвилин якісь не складні етюди та вправи, у яких були б задіяні усі ваші кінцівки, обов'язково в дуже повільному темпі, варіюючи динаміку від pianissimo до fortissimo (від найтихшого динамічного рівня до найгучнішого).Поступово піднімайте темп до вашого "робочого". При цьому намагайтесь контролювати вашу механіку рухів, звуковидобуття та ритмічність, а також ваше самопочуття за інструментом. Добийтесь повної розслабленості при грі навіть в порівняно швидкому темпі

- І лише після цього беріться за повноцінне заняття та гру, ефективність після чого зросте однозначно.
Просто спробуйте ввеcти розігрування в свій обов'язковий режим занять і ви не пошкодуєте. Також мені цікаво як саме зміниться ваша гра та рівень після застосування моїх порад. Залишайте свої відгуки, коментарі та запитання на будь-якому моєму ресурсі , або надсилайте на мій e-mail : alexshellest@gmail.com. Я неодмінно постараюя усім відповісти та допомогти!


God Bless You
Alex Shelest
Хочеш відповісти? Авторизуйся!