DRUMPOST #3 - ЯК ЗРОБИТИ ЗАНЯТТЯ ЕФЕКТИВНІШИМИ

| 3 | Розділ: Творчість і мистецтво | 4 лютого 2013 12:46

Записатись до мене на заняття - http://vk.com/asdrumlessons
Офіційний вебсайт - http://alexshelest.com/




Хеллоу усім! Сьогодні хочу розповісти вам про свої спостереження та висновки щодо того як зробити ваші заняття більш ефективнішими…
По-перше: хочеться почати з відповіді на питання, яке мені ставить кожен новий учень, який звертається до мене з метою навчитись грати на барабанах. "Алєкс,і ще одне питання, а скільки приблизно потрібно часу щоб досягти більш-менш середнього рівня гри??". Одразу даю відповідь, щоб більше не відповідати кожному.
Отже : Що таке середній рівень гри?? Чесно-кажучи я не зовсім розумію цю тезу,вона настільки відносна, що її трактувати можна дуже по-різному (середній рівень ритмічності,середній ідейний рівень,середній технічний рівень, середній рівень імпрвізації)…Тому мабуть середнього рівня не існує в принципі =). Також початок цієї питальної фрази - :"Скільки потрібно займатись, щоб…". Якщо чесно,відповідь у мене на це є - займатись потрібно все життя, адже навіть його не вистачить щоб досконало осягнути усі стилі, техніки та методики гри на барабанах,за що я і люблю це, тому що усвідомлюю що я ніколи не зупинюсь на досягнутому і буду розвиватись впродовж усього свого життя! Це не лише моє бачення цієї ситуації , більшість визначних драм-постатей сучасності також про це говорять (Томас Ленг, Томмі Айго і т.д.). І ще один суттєвий нюанс, неможливо відповісти учневі, скільки йому потрібно часу щоб оволодіти певним рівнем до моменту поки я з ним не відзаймаюсь хоча би три-чотири заняття, адже рівень сприйняття та прогресу кожної людини занадто індивідуальний, відповідно створити середньостатистичну схему для всіх НЕРЕАЛЬНО!
А тепер перелік декількох пунктів, дотримуючись яких при занятті ви однозначно прогресуватимете швидше!

1) "Тихіше їдеш - далі будеш", що актуальне лише при розборі нового матеріалу, мова йдеться про темп! Роблячи висновки з роботи з моїми учнями, сміливо можу заявити : швидше прогресують ті, хто тратить трохи більше часу на відпрацювання нового матеріалу чи техніки в повільному темпі, після чого спостерігається швидкий прогрес в швидкості. Навідміну від тих, хто одразу хоче швидко грати, а це фізично неможливо, адже одразу зробити швидко те до чого не звик - нереально!

2) Займайся маленькими "сетами" протягом усього дня. Наприклад, беремось розучувати новий рудімент : розучуємо його у дуже повільному темпі,слідкуємо за ритмічністю,динамікою та звуковидобуттям. Доводимо його до середнього темпу і практикуємо впродовж усього дня (коли дивимося телевізор,відпочиваємо т.д.)

3) Завжди займайтесь над чимось новим, не дозвольте щоб усі ваші заняття перетворились на звичайну одноманітну рутину. Це призведе до регресу!

4) Займайтесь під радіо або телевізор.Увімкніть будь-який музичний телеканал і відпрацьовуйте рудіменти, технічні нюанси під усе що крутять, це врятує вас від одноманітності, а також ви не будете привязані до стабільного темпу!

5) Обов*язково займайтесь як на педі, так і на поверхні без жодної можливості рекошету (коліна,подушка і т.д.) - це дасть змогу добре розвинути пальці та кисті!

6) Займайтесь різними палками. Міняйте палки для занять : якщо ви звикли грати 5b,візьміть 2b - це розвине ваші м*язи рук,потім візьміть 7a - це дасть вам змогу розвинути кращий контроль!

Надіюсь ці декілька порад стануть вам у пригоді, та допоможуть пришвидшити ваш прогрес у заняттях!


God Bless You
Alex Shelest
Хочеш відповісти? Авторизуйся!

dens | 04.02.13 13:15:37 | #

оффтоп. щось з нумерацією POSTів не получається …

ACKET | 04.02.13 13:54:37 | #

+

MiM | 04.02.13 14:08:04 | #

це смайл с яйцами :)