Проект лампового скрімера

| 90 | Розділ: Творчість і мистецтво | 21 січня 2013 17:40

Давненько я не тішив шановних рок-львів'ян чимось оригінальним.

Але ось настав період вимушеної святкової професійної бездіяльності, який завжди сприймався мною як незворотно втрачений час. Самі подумайте: постачальники і магазини відпочивають, нікого не знайдеш, ні з ким ні про що не домовишся, або просто потрібна людина непрацездатна або неплатоспроможна. І цей час я присвятив виключно творчій діяльності і реалізації давно відкладених проектів. Зробив справжній японський світильник. В процесі роботи довелось опановувати японську каліграфію і з'явилось бажання вивчити японську. А ще згадав про відкладений проект лампового скрімера який покликаний замінити традиційні ширпотребні DS, OD та інші грілки.
Проект передбачає безкомпромісну реалізацію схемотехніки на вітчизняних комплектуючих, які залишились після розвалу найпотужнішої військової машини ХХ століття. Причому ця вимога мала бути застосована не лише щодо ламп (крім того, це не дивина, Trotsky Drive та інші проекти існують вже давно, але нікого серйозно не зачепили), але й щодо пасивних компонентів. У конструкції використано лише високоякісні деталі, що пройшли військовий контроль якості: полістирольні К71-7, лавсанові аксіальні К73-11, К73-16В. А чого лише варті вітчизняні електроліти ЭТО-1, К53-38В, аксіальні К53-29, а особливо К53-15 (верхня межа нормованої робочої температури 125 ºС !!!). Байпас традиційно виконано на герконових реле РЭС55А, які неодноразово підтвердили свою виняткову надійність та мінімальний вплив на гітарний сигнал.



Компактність конструкції забезпечено за рахунок об'ємного монтажу і щільної компоновки деталей. Усі гнізда розміщено на задній панелі, що вельми зручно коли педалборд вже майже заповнений і є бажання вмістити у нього ще одну коробочку. Використана елементна база забезпечить ресурс не менший, ніж у військової техніки радянського зразка, тобто 25-30 років (за умови відсутності криворуких і косооких вояк, які намагатимуться щось “модернізувати” або “налаштувати”).



Педаль двохрежимна: блюзовий овердрайв Fender / кранч підсилювачів Marshall. Є компенсація рівня вихідного сигналу і виділення смачних резонансів гітари. Можна гріти комбік, можна гріти саму педальку зовнішнім бустом або віртуозними ручками. А ще пристрій можна включати прямо в лінію без використання додаткових прибамбасів. Звичайно, ще жодна примочка не замінила звучання стоватної гітарної голови, що працює на стек 4*12, які, судячи із тотальної обізнаності, використовує чи не половина рокльвову, але і сусідів/маленьких дітей/чергування дня і ночі також ніхто не відмінив, тому цю опцію я вважаю дуже корисною.
Крім того, є можливість спробувати не лише радянські типи ламп (6Н2П, 6Н23П), але й посмакувати імпортом: 12AX7, ECC83, ECC88, 5751 тощо. Тим більше, що є перемикач типу ламп. І є вибір.

Хочеш відповісти? Авторизуйся!