(Hed) PE: «Тут виступати набагато крутіше, ніж у Лос-Анджелесі!»

(Hed) PE: «Тут виступати набагато крутіше, ніж у Лос-Анджелесі!»

| 10 | Розділ: Новини | 9 квітня 2012 9:35

Першого квітня у Львові пролунав один з найбільших рок-фестивалів Західної України - ювілейний фестиваль «РУЙНАЦІЯ Х»! Спеціальним гостем фестивалю стали (hed) P.E - один із найпопулярніших рок-гуртів світу, родом з Каліфорнії (США). За день до фестивалю (hed) P.E дали невеликий сольний концерт у Києві. Та відігравши на РУЙНАЦІЇ Х півторагодинний сет, Jahred Shane (лідер групи) і Mark Young (бас-гітарист) сказали: «Тут виступати на багато крутіше ніж в Лос-Анджелесі!»



За останній час Україну відвідали багато рок-гуртів світової популярності. Ви сюди приїхали вперше. Які враження?
Mark Young: Так, в Україні ми вперше. Це вражаюче! Це були два з кращих шоу, що ми, коли-небудь показували! І це не просто слова, я серйозно! Ви дали нам привід так говорити. Це приголомшливо! Україна здається не багатою країною. Але, ми побачили, як люди отримують насолоду від простих речей. Ми побачили, як публіці важлива наша музика. Кожне звучання гітари, кожен звук … Ми бачили, як їм подобається те, що ми робимо. І ми від цього отримали величезне задоволення!

Вас запросили виступити на один з великих фестивалів Західної України. Чого чекали?
Mark Young: Насправді, ми не очікували такого прийому! Тут, в Україні, набагато веселіше і приємніше виступати, ніж десь у Голівуді, наприклад в Лос-Анджелесі, де публіка нерухома і похмура. Тут було все по-іншому. Сьогодні ми відіграли найдовшу програму, що коли-небудь грали (на фестивалі «Руйнація Х» (hed) P.E. відіграли півторагодинну програму - прим авт.). Ми не сходили зі сцени, поки не виконали все, що пам'ятали за останні 5 років! Сьогодні ми побачили, як люди щиро отримують задоволення від нашої музики. Просто вибухова публіка.

Ви грали на багатьох сценах, на багатьох фестивалях, і в багатьох приміщеннях. (Hed) P.E, напевно, вперше доводиться виступати в такому «екзотичному» місці»?
Jahred Shane: О, ні, екзотика для нас вже повсякденна річ, наприклад, ми грали в стрип-клубі. В Європі виступали в напівзруйнованій церкві. Давали концерт на стоянці в байкер-барі, на рингу ((hed) P.E. виступали на рингу Muay Thai fight (Тайський бокс) - прим авт.), і навіть, посеред лісу!

Які пригоди вже встигли статися за цей весняний тур?
Mark Young: Ми приїхали в Україну тільки вчора! Чи ви маєте на увазі в Європі? Ой, чесно кажучи, нічого цікавого, все було досить спокійно. Ніхто не нападав, в лікарню нікого не забирали, з ворогів ніхто не з'являвся (посміхається).

Кого з Ваших колег-музикантів ви б змогли назвати близькими друзями?
Mark Young: Близькими друзями, я б міг назвати Insane Clown Posse - хіп-хоп дует з Детройта, з якими ми колись їздили в тур. Цей тур я до сих пір пам'ятаю, він був неймовірним! Static-X - наші земляки з Каліфорнії, Mudvayne - дружимо ще з часів нашого виступу на «Ozzfest» 5. А також Mashroomhead з якими у нас ось уже в квітні почнеться тур «Hed 2 Head» по США, Papa Roach, System of a Down, Fear Factory, Korn. Так, особливо Korn, вони класні хлопці!
5 «Ozzfest»-один з найбільших метал-фестивалів у Сполучених Штатах. (Hed) PE виступали на фестивалі в 1998 - 1999 роки

Jahred, у березні поступив у продаж твій перший сольний альбом під назвою "Unite". Що надихнуло тебе на сольну творчість?
Jahred Shane: Просто я створюю дуже багато музики, яка переповнює мене, і хоче виплеснуться з моєї душі! І (hed) P.E не завжди достатньо для мене, як для творчої особистості. У мене є своя домашня студія звукозапису, де я можу творити не залежно від всіх і тільки для себе. Це і штовхнуло мене створити щось своє.

У разі вдалої реалізації сольного альбому, покидати (hed) P.E ти не збираєшся?
Jahred Shane: Ні, (hed) P.E зі мною назавжди! Але, сольну кар'єру я буду розвивати також. Я просто буду ділити себе і сцену як з (hed) P.E так і з власною творчістю.

Один із твоїх сольних треків з альбому «Unite» присвячений, так званому, кінцю світу, нібито передбаченому в календарі Майя … Ти віриш в кінець світу?
Jahred Shane: Ні, ні, я в це не вірю. Це придумано для когось іншого, але не для мене! Сюжет про кінець світу зараз дуже популярний. Про це зараз багато знімають фільмів, багато говорять по телевізору, радіо … І мені просто захотілося створити особисту історію, такий своєрідний власний «фільм».

Що Вас надихає на творчість?
Mark Young: Будь-яка музика, будь-яке мистецтво. Життя. Ми не творимо для того, щоб отримувати за це гроші. Ми пишемо музику, для того, щоб виконати свою мету, свою місію.
Jahred Shane: Життя, як воно є. Я дуже багато читаю, у мене є своя власна бібліотека. І я впевнений, що знання мені приносить вища сила. Музика, яку я пишу, є відображенням того «хто я є», тому, вона завжди чесна і щира.

Що б ви хотіли сказати численним фанатам фестивалю «РУЙНАЦІЯ»?
Mark Young: Я хочу сказати всім-всім величезне спасибі! Це був один із найкращих виступів. Хочеться подякувати всім, хто допоміг нам приїхати в Україну! Ми б хотіли приїхати до Вас влітку, коли буде тепло і повторити це божевільне шоу!

Розмову провела Hidden Track
Фото: pandorawinter

Хочеш відповісти? Авторизуйся!

pablokorner | 09.04.12 18:07:20 | #

"Я дуже багато читаю, у мене є своя власна бібліотека. І я впевнений, що знання мені приносить вища сила. Музика, яку я пишу, є відображенням того «хто я є», тому, вона завжди чесна і щира."

спасібо, посміявся.

blasphemer | 09.04.12 18:19:53 | #

> Я дуже багато читаю

Matvik | 10.04.12 03:19:32 | #

Якийсь в тебе стереотипний підхід

Хомяк | 10.04.12 10:06:58 | #

Тепер всі читають на планшетах )

blasphemer | 10.04.12 10:10:25 | #

pablokorner | 12.04.12 08:48:57 | #

зато в тебе він надзвичайно неординарний)

Psiixa | 09.04.12 18:24:40 | #

Класно вони відлабали… Дуже круті мужики!!!

Matvik | 10.04.12 03:19:59 | #

Не знаю, як стосовно того, що ліпше, ніж в Лос Анджелесі, але то, шо їм сподобалось, це правда

сокира | 16.04.12 05:15:43 | #

класні фотки)

Haudze | 12.08.12 11:50:11 | #

А в Лос-Анжелесе они всем базарят, что у них круче, чем во Львове…