Віктор Новосьолов: Для мене «Руйнація» — як народження дитини...

Віктор Новосьолов: Для мене «Руйнація» — як народження дитини...

| 11 | Розділ: Новини | 29 березня 2012 16:59

1 квітня у Львові відбудеться наймасштабніший фестиваль альтернативної музики України – «Руйнація Х».
Головний організатор і батько фестивалю Віктор Новосьолов зголосився розкрити останні таємниці підготовки фесту…



Вітя, привіт! За ці 5 років, «Руйнація» стала наймаштабнішим і найуспішнішим альтернативним фестивалем України. Секрет успіху?
Віктор Новосьолов: Успіх – це хвороба. Я постійно хворію фестивалем. В той же час, кожна «Руйнація» для мене, як народження дитини. Щоправда, на цей раз я приймаю пологи не самотужки, а з партнером. (Сміється)
Це Васька Прозоров (Василь «Prozorow» Переверзєв– вокаліст гурту «ТОЛ», прим.авт.).
Нам допомагає команда однодумців, але загалом ми все робимо вдвох.
Цей фестиваль – як народження дитини. Це дає мені повітря, яким я дихаю.

Ювілейна «Руйнація» особисто для тебе…?
Віктор Новосьолов: Ювілей…уяви, що твій син вперше іде до школи! І ти дивишся на нього і в тебе навертається сльоза. Тому що, твоя дитина дорослішає, вчиться ходити і говорити … вчиться «давати здачі»! Ти як батько дивишся на це все…

Які сюрпризи для публіки в честь ювілею?
Віктор Новосьолов: Перший сюрприз – це відкриття нового майданчику, який називається «ЦеХ» . Я був там буквально сьогодні і сподіваюся, що найближчим часом ми змонтуємо відео і покажемо вам майданчик. Аби ви побачили, куди потрапите.
Ще сюрприз, це наші гості, хедлайнери – (hed) P.E. Це гурт, на якому я ріс, який мене виховував як особистість і як музиканта.
Буде багато сюрпризів від інших гуртів. Пісні, презентації; продаватиметься крутий Мерч гуртів!

Майданчик «ЦеХ» буде використовуватися для майбутніх акцій/концертів?
Віктор Новосьолов: Так, я маю на цей рахунок багато ідей і планів. Зараз якраз веду перемовини із власником майданчика. Щоправда, там ще багато роботи. Там немає комунікацій, на «Руйнацію» ми привеземо все самі, за власний кошт. Головне, що в майданчика є потенціал. Будемо його розвивати.
До речі, майданчик дуже великий! Там більше 2000 квадратних метрів. За нашими підрахунками, там поміститься близько 5000 людей.
Я хочу ще додати, що на фестивалі можна буде попити, поїсти, купити футболки, тощо. Це буде реальний фестиваль, а не просто уриганскій концерт, які так часто проходять у Львові. Це справжній фестиваль, це свято! Для людей з усієї України і не тільки! На «Руйнацію» їдуть люди з Росії, Білорусії, Польщі та Молдови.

Ведучий фестивалю?
Віктор Новосьолов: Буде двоє ведучих, це М’ячик та Віктор Зеленюк. Все буде весело, креативно! В нас запланована низка конкурсів для публіки, а також конкурс «міс Руйнація» - обиратимемо найгарнішу дівчину!

Чи буде відео-зйомка?
Віктор Новосьолов: О! Ми вирішили не оминати таку подію і будемо працювати з компанією «NORD Production», яка зараз виходить на всеукраїнський ринок. Хлопці везуть крани, 6 камер, все буде на вищому рівні! Швидше за все, буде навіть ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ фестивалю! Ми як раз ведемо переговори з однією конторою, що займається трансляціями таких подій. Тобто, навіть, сидячи десь у глибинці Білорусі або Росії, або України, - зможете дивитися «Руйнацію» online!

Звук/світло?
Віктор Новосьолов: Звук і світло везуть хлопці з Полтави. Професіонали, працювали на «Тарасі Бульбі». Також технічну підтримку та якісний звук зi сцені забезпечує компанія «РеалМюзік», за що ми їм дуже вдячні. Хочу також додати, що генеральним інтернет-партнером фестивалю «Руйнація Х» є EX.UA, а радіо-підтримку забезпечує Radio ROKS.

Розкажи детальніше про хедлайнерів - (hed) P.E.
Віктор Новосьолов: Зараз у них світовий тур, з якого ми їх «вирвали» на фестиваль. Тобто, ми навіть дату підлаштували, щоб привезти (hed) P.E. у Львів. Ще раз наголошу – цей гурт як легенда дитинства, на ній зростало ціле покоління! Публіка з гідністю їх оцінить! Як стверджують самі виконавці, грають вони G-punk, суміш панку і реп кору. Найсправжнісінькі американці! Під час фестивалю буде можливість взяти у них інтерв’ю, автографи, сфотографуватися , навіть, просто підійти і поспілкуватися з представниками гурту. Вони дуже кльові та комунікабельні!

Ходять чутки, що Димна Суміш на «Руйнації» відіграє останній концерт цього року?
Віктор Новосьолов: Так! Вони підтвердили ці чутки в себе на сайті. Не буду нічого казати про їхній новий альбом, я небагато спілкувався з ними на цю тему, головне, що гурт буде на «Руйнації» і зіграє крутий сет! Взагалі, усю творчу організаційну частину несе на собі Вася Прозоров. Він і визначав цю чудову вісімку гуртів, які гримітимуть під час фестивалю.

Подейкують, що квитки на «Руйнацію Х» продаються надзвичайно швидко.
І квитки першого "передпродажу" буквально, «розлетілися»?

Віктор Новосьолов: В першому "передпродажі" вони «розлетілися», буквально, за 2-3 дні! Зараз квитки коштують по 110 грн, їх купують уже не з такою швидкістю, тим не менш - доволі впевнено! Ще раз нагадаю, що зал може вмістити до 5000 людей – місця вистачить для усіх!

Гурт «АННА». Новий альбом? Презентація нових пісень на «Руйнації»?
Віктор Новосьолов: Ми хотіли презентувати новий сингл перед «Руйнацією».
Не знаю, чи встигнемо. Якраз вчора, наш звукорежисер Денис Обраменко скинув мені превью цієї пісні. Вона матиме назву «Гімн замурованих». Ми записали її тиждень тому. Не хочемо поспішати, тож чекайте. Цього року точно будуть нові записи. Влітку сподіваємося зняти дуже крутий кліп. Хочемо транслювати його у Європі. У нас з'явилися канали там, де можна непогано піаритися. Восени хочемо поїхати до Європи. У жовтні АННІ - 10 років! Буде великий тур Україною, Росією, Білоруссю. Дуже насичений рік. Багато концертів. У квітні, після «Руйнації» відпочиваємо два тижні і відразу їдемо на схід України – матимемо там концерти в 6 містах поспіль: Донецьк, Запоріжжя і т.д.

Твій хіп-хоп проект?
Віктор Новосьолов: Я завжди намагаюся розвивати себе творчо в різних стилях. Разом із знайомим Андрієм вирішили записати один трек, з цього все і почалося. Нам сподобалося, людям – теж. Пізніше, я відчув, що потрібно записати ще один трек. Так і зробили, відзняли кліп (бо пісня вимагала цього). Надзвичайно сподобалася ця робота, вона дуже соціальна - проти алкоголю. Нещодавно було записано третій трек, і в результаті – в наявності проект, який називається «Wax Words».
Зараз у мене не вистачає на це часу, але після «Руйнації» і концертів «АННИ» обов'язково повернуся до цього проекту.


Неприємне питання, яке викликало чималий срач. Скандал з відміною концерту «The Ocean»?
Віктор Новосьолов: Ситуація така. Останнім часом з'явилося дуже багато організаторів - букінгів (дуже модне слово , Booking - це людина/компанія, яка по-суті продає групи і колективи). «Booking Machine» – це організація з якою я вже працював раніше. Ми привозили «Devil Sold His Soul », хлопці хороші, концерт пройшов добре, всі задоволені: і вони і гурт. А цього разу у їхньому колективі трапилася якась проблема - хтось когось підвів, поїхав, плюнув, забив на концерт, не довівши зі мною переговори до кінця. А я попередив цю людину заздалегідь, що буду скасовувати концерт. Людина не прочитала повідомлення вчасно, а зробила це через два тижні по тому, та було вже пізно (за декілька днів до концерту) і почалася метушня … коротше зробили з мене крайнього. Звичайно, у кожного - своя правда. Може, хтось буде плюватися, брати на себе багато слів, але гівном полити завжди легко, а от змити гівно і почистити не кожен може чи хоче. Я не збираюся розмивати або жити з цим гівном. Я просто, грубо кажучи, зайшов в секонд-хенд, змінив одяг і живу далі. Мені пофіг на цих людей, які вважають, що я - поганий і жахливий. Я роблю свою справу і намагаюся її робити якісно, адже підтримую якісний продукт.

Побажання читачам?
Віктор Новосьолов: Цей рік. Я не знаю як для вас, але для мене він дуже важкий і відповідальний, 2012 все-таки! Багато фільмів було з приводу, що 2012 рік-останній.
Хрін його знає, як воно взагалі буде, але рік реально дуже HARD, як і його початок для мене. Бажаю усім сил і впевненості в тому, що робите. І, коли ви спотикаєтеся, намагайтеся довго не лежати, а вставати і відразу йти далі, не обертаючись назад! Вірте в те, що робите, будь ви художник, музикант чи, навіть, вантажник. У кожної людини є душа і серце! Час припинити бути машинами. Мене дуже хвилює і дратує те, що люди стають машинами. Будьте живими, будьте людьми, посміхайтеся, плачте, любіть! Нехай буде мир з вами!

Спілкувався: Євгеній «punker» Нефедов
Фото: Теодор Вакарук
Офіційний сайт фестивалю: http://ruinatsiya.com/
Хочеш відповісти? Авторизуйся!

Кеда | 29.03.12 21:36:25 | #

як можна якесь періодичне збіговисько порівнювати з етапами розвитку дитини?!…для мене, це абсолютна нісенітниця!…

Breathtaker | 30.03.12 14:28:25 | #

Організуй таке збіговисько, тоді й подивимося, шо ти скажеш)

Greys | 30.03.12 14:31:13 | #

спєрварадІ

ThRAsH | 30.03.12 14:46:43 | #

вроди дитину, тоді подивимось що ти скажеш))))

martyrium | 14.08.12 13:51:52 | #

Ну та,Кеда, рацію має. Краще б порівняв з своїм набиранням ваги чи шось такого типу. До речі, набрав зайвого Ти, Вітьок, ой набрав)))

padre777 | 29.03.12 22:10:55 | #

ny i fotografija)

Matvik | 30.03.12 00:01:37 | #

Слід признати, шо доволі хороша реалізація задуманого

Ram Lam Yam Mam Bam | 30.03.12 00:03:08 | #

Теодор Вакарук

mezkerei | 30.03.12 00:04:32 | #

чудовий фест

Psiixa | 30.03.12 09:00:38 | #

молодці хлопці!

madness | 30.03.12 10:15:59 | #

в украине реальная нехватка социального хип-хопа