«Mental Trap»: «Завжди прагніть здійснення своїх мрій»

«Mental Trap»: «Завжди прагніть здійснення своїх мрій»

| 6 | Розділ: Новини | 8 лютого 2012 19:18

«Mental Trap» – молода і перспективна альтернативна команда зі Львова. Минулого тижня хлопці презентували свій дебютний сингл «Miracles Happen», який одразу ж отримав хороші відгуки в слухачів.
Групу «Mental Trap» було створено у 2010 році гітаристом Євгеном Анжу і бас-гітаристом Артуром Тодеренчуком. Місце барабанщика зайняв сесійний музикант Алєкс Шелест («Prime Time», «Guffrick», екс-«Сoda», екс-«Free Breath», і в такому складі було розпочато серйозну роботу над репертуаром групи.
Вокалістом «Mental Trap» став Ілля Орлов (бас-гітарист «I Gave Back»), коли спільні друзі музикантів згадали про його відмінні вокальні дані. Голос співака відразу підкупив своїм блюзовим тембром, а хороша англійська вимова не залишила сумнівів у правильності вибору…
Про історію створення групи, творчі плани й ментальні пастки – надалі розмова з музикантами.


Хлопці, привіт! Вітаю Вас з хорошим дебютом. Хотілося б більше взнати про історію створення вашої групи.
Женя Анжу: Ми збирали групу близько півтора року. Було написано багато різнопланового матеріалу, зроблено багато змін в складі і прослухано велику кількість претендентів. Спочатку ми планували записати альбом з різними вокалістами, проте, коли ми почали писати «Miracles Happen» з Ілльою – вирішили працювати виключно з ним. Він став повноправним учасником нашої групи. Для запису дебютного синглу ми запросили Алєкса Шелеста (але в якості сесійного музиканта), так що місце барабанщика в нашій команді лишається вакантним.

Ваша назва «Mental Trap» – «Ментальна Пастка». Чому саме така назва і яка концепція групи?
Артур Тодеренчук: Назву придумав Женя, ще з тих часів, коли ми грали «прогресив»…та й тексти грали далеко не останню роль в наших піснях. Навіть після того, як наш стиль змінився в сторону альтернативи – тексти лишилися з філософським змістом. Назва «Mental Trap» як раз підходить під зміст нашої лірики.

В дебютному синглі можна почути відголоски «post-grunge» сцени: «Сreed», «3 door down» і т.д. Як ви визначаєте свій стиль і які музичні колективи/музиканти повпливали на кожного з вас?
Женя Анжу: Наш стиль – альтернативний рок з (як ти правильно помітив ) елементами пост-гранжу. На мене повпливали такі групи як «Karnivool», «Breaking Benjamin», «Nickelback», «Creed» та ін.
Ілля Орлов: «John Mayer», «Foo Fighters», «City And Colour» та дуже багато іншої музики.
Артур Тодеренчук: На мене вплинули гурти австралійської альтернативної сцени, а також світові гіганти рок музики.
Взагалі, всі учасники «Mental Trap» – меломани і головним для нас в музиці є якість і креативність.

Ваш дебютний сингл «Miracles Happen» отримав дуже хороші відгуки серед наших читачів. На вашу думку чим це зумовлено, (крім вашої наполегливої праці )?
Ілля Орлов: Це пояснюється тим, що з самого початку ми прагнули створити конкурентно-спроможну музику, максимально наближену по звучанню до західної сцени.
Також свою роль зіграло те, що в роботі над матеріалом ми практикуємо запис чорнових варіантів (демок) для оцінки і прослуховування нашими друзями і близькими.

Текст «Miracles Happen» написав Олесь Городиський. Він буде писати лірику для інших ваших пісень?
Женя Анжу: Олесь – наш хороший друг. Ми розраховуємо на майбутню плідну співпрацю з ним. Кому потрібні хороші тексти англійською – дуже рекомендуємо.

Де ви записували «Miracles Happen»?
Женя Анжу: Вокал і барабани ми записували на студії Мар’яна Криськува. А гітару і бас – в мене вдома. До речі, коротенький відео-звіт про запис можна подивитися на нашому Youtube-каналі.

Коли очікувати на Ваш повноформатний альбом?
Женя Анжу: Сподіваємося встигнути до кінця літа цього року.

А як щодо концертів?
Артур Тодеренчук: Зараз працюємо над матеріалом для альбому. Коли напишемо достатню кількість пісень – почнемо активну концертну діяльність.

Ну і традиційні побажання читачам:
Женя Анжу: Слухайте хорошу музику, ніколи не зупиняйтеся на досягнутому і прагніть здійснення своїх мрій – Miracles Happen!!!



Спілкувався: Євген «punker» Нефедов
Фото: Олександр Кулик


Cкачати сингл «Miracles Happen»:
http://www.divshare.com/download/16689058-c17


«Mental Trap» в мережі:
http://www.myspace.com/mental.trap
http://vk.com/mental_trap
http://www.youtube.com/MentalTrapBand
Хочеш відповісти? Авторизуйся!