АННА: "Ствердження"

АННА: "Ствердження"

| 5 | Розділ: Новини | 28 листопада 2011 17:32

Нещодавно рокери ««АННА» презентували свій новий сингл «Ствердження», записаний разом з вокалістом гурту «ТОЛ» Василем Прозоровим на київській студії Revеt Sound. Ця пісня відрізняється від минулих робіт команди (відверто альтернативного й ню-металевого альбому «Карматреш» і більш прогресивного й пост-металевого альбому «Срібна Змія») і показує, що «АННА» не цурається олдскульної прямолінійної рок-музики. До того ж, сама назва синглу «Ствердження» для теперішньої «АННА» – достатньо концептуальна.

Як саме стверджується «АННА»? Надалі розмова з музикантами.





Хлопці, привіт! Насамперед вітаю вас з виходом чудового синглу! Розкажіть історію його створення.

Віктор: «Ствердження» має доволі цікаву історію. Приблизно чотири роки тому Сергій Нестеренко (гітарист «АННА» – прим авт.), придумав цей рифф і зробив демо цього треку. Але так сталося, що пісні не вийшло. Ми тоді тяжіли до іншого, більш важкого й альтернативного звучання, і відповідно, відклали цей трек в архів.

Юра: Можна сказати, що цю пісню «з’їв» час. Але як «з’їв», так і відродив.

Віктор: На початку цього літа я купив собі веб-камеру, ну і спілкувався з Васею Прозоровим по скайпу. Балакали на тему, що нового в нас в групі, як справи і т.д. Я якраз продивлявся свій архів (в мене є така велика папка АННА), і знайшов цей забутий трек, що навіть не був підписаний. Далі скинув демку Васі, щоб він прослухав цю незаписану стару тему. Вася сказав «ОК» і зник зі зв’язку… :)
Через пів години виходить на зв’язок з такими О_О очима, дивиться в камеру і каже: «Все, мужик! Я вже написав текст! Їдемо записувати!».
Ну ось так воно все і вийшло!

В пісні є слова – «Бармен, розлий нам дозу людських переживань і не забудь – ми запиваємо казковими надіями…», що на мій погляд, відображають доволі сумну картину приреченості нашої молоді. Йдеться про…?

Віктор: Я дописував куплет, додавав від себе до Василевої лірики, яка мене дуже вразила. Я використав образ бармена тому, що люди цієї професії пропускають крізь себе величезну кількість людських переживань, емоцій та інформації – як доброї, так і брудної… Вони є своєрідними спостерігачами. Нажаль, в нашій країні останнім часом в надлишку саме бруд.
Взагалі, можна багато сперечатися, про що саме ця пісня, так само, як люди зараз сперечаються за різні слова і вчинки. Я думаю, що кожен зрозуміє лірику «Ствердження» по своєму, зробить висновки і буде рухатися далі. Василь написав чудовий, проблемний текст, спрямований на кожну особистість, кожного слухача.

Ви записували «Ствердження» на Revеt Sound, молодій київській студії. Саундпродюсером треку виступив відомий на українській альтернативній сцені звукорежисер і гітарист гурту «ТОЛ» Сергій KNOB Любінський. В його доробку вже є велика кількість дуже якісних альтернативних релізів, та і взагалі, про KNOBA прийнято говорити, як про одного з найкращих звукорежисерів нашої альтернативної сцени…

Юра: Він і є найкращий! Я не чув вітчизняного важкого матеріалу, який би звучав ліпше за роботи KNOBA. Ця людина наполегливо працює над музикою і звуком, тому в нього завжди все виходить гідно. Його роботи, особисто для мене, на даний момент є найкращими в Україні. Хочемо також подякувати бас-гітаристу групи «МегамасС» Олександру Коломийцеву та Євгену Петрусенко (гітаристу «ТОЛ»), за допомогу у записі.

В Інтернеті я знайшов лише сайт студії з посиланнями на групи ВКонтакте і Facebook. Розкажіть детальніше про Revet Sound. Я так зрозумів, що це студія KNOBА?

Юра: Студія відкрилась нещодавно в Києві, і наскільки я почув краєм вуха, вона постійно оновлюється і нею займаються майстри своєї справи. Є велика надія, що Revet Sound буде існувати довго, на відміну від інших Київських студій, які постійно відкриваються, закриваються, переносяться та й з рештою йдуть в небуття.

Тобто, можна стверджувати, що в Україні нарешті з'явилася «фірмова» студія, спрямована на альтернативну сцену?

Юра: Вона з'явилася, але має «вистояти», перевіритися часом. Головне, що є люди, які будуть її відстоювати.

Як проходив запис?

Віктор: Як зазвичай і проходить запис. Щоправда в нас була важка дорога. Приїхали в Київ зранку, поїли, попили чаю і почали писатися. Були, звісно, технічні нюанси, але це таке…

Юра: Головне, що нам усім вдалося чітко передати всю енергетику, яка вже була в риффах і ліриці «Свердження».

Відомо, що у вас закінчився термін контракту з лейблом «Іншамузика». Ваші коментарі?

Віктор: Так, контракт закінчився за терміном.

Юра: Ми хочемо подякувати лейблу «Іншамузика» за співпрацю.

Чи буде у вас тур в підтримку нового синглу?

Віктор: Тур проходитиме Західною Україною. Буде десять концертів протягом грудня. У Львові буде один великий концерт в клубі «Rock Garage», також будемо стверджуватися в маленьких клубах інших міст України.

А все ж таки як на рахунок нового альбому? Матеріал для нього буде створюватися після завершення туру?

Віктор: Ми вже робимо новий матеріал!

Юра: Більше того! Він вже майже готовий! Лишилося тільки його записати!

Ви будете виконувати нові пісні під час туру?

Юра: Я думаю – так! Небагато, але декілька нових пісень буде.

Нові пісні відрізняються від «Ствердження»?

Віктор: Якщо говорити з точки зору стилістики, то напевно – ні. Проте, в кожній пісні логічно присутня частина нас.

Зараз в нашій країні відбуваються неадекватні речі, особливо в політиці і соціумі. У «АННА» ніколи не було відверто політичних пісень, проте в піснях альбому «Срібна Змія» слухач може віднайти деякий соціальний підтекст…

Юра: Цей підтекст і є – наше обличчя. Є інші групи, які більш відкрито кричать про соціальні і політичні проблеми. Ми ж використовуємо образи і символізм.

А як ви ставитеся до політичної ситуації в Україні?

Юра: Я її не знаю. Я ніколи не розраховував на нашу державу і нічого від неї не очікую. Десь з п'ятого класу, я зрозумів, що нас всіх розводять.

А ти, Вітя, як відносишся до Януковича?

Віктор: Як до «слов'янського репера». Він такий тіп… здається, що в нього вклали купу грошей… ну знаєш, як є якийсь музичний проект, а Янукович – як фінансовий проект.

Вікторе, ще питання до тебе. Зовсім нещодавно ти разом з Василем Прозоровим і Сергієм Дем’яненко стали, так би мовити арт-директорами львівського клубу «Rock Garage». Зроблено багато різнопланових вечірок не тільки в стилі «rock», але й реперських, і навіть був «Хардбасс». Що буде нового в «Гаражі», в новому році?

Віктор: Насправді це одна з моїх дитячих мрій. Я працював арт-директором в багатьох львівських клубах і завжди хотів мати щось своє. Василь і Сергій в Києві, але ми зідзвонюємось, допомагаємо одне одному і т.д. Наразі ми зробили ремонт, повісили хороший апарат. В наших планах – зробити з «Гаражу» більш культове місце, яким колись була «Лялька». І, не зважаючи на те, що «Гаражу» не в самому центрі міста, ми реально намагаємось зробити цей клуб таким, щоб людям було приємно туди ходити, попити пива, послухати музику.

Юра: Місце зародження мізків!

А чи можна зараз зробити щось на кшталт «Ляльки», адже час іде і багато чого змінилося… люди змінилися…

Віктор: Я намагаюсь виробити якусь свою тактику ведення цього бою, тому що неформальна молодь зараз розділилася на купу субкультур: пост-хардкори, хіпстери… ну ти розумієш. Двадцять людей слухає одне, сорок – інше. І доволі важко зібрати їх в таку купу, як було раніше, коли всі слухали Металліку, а грали на гітарах Цоя. Я спілкуюся з представниками усіх субкультур, прислуховуюся до їхніх потреб, і ми разом вирішуємо, як краще зробити вечірку чи концерт. Цьому сприяє те, що «АННА» вже рік як відкрила репетиційну базу, і до нас ходять займатися різні молоді групи.

Ну і традиційне питання-побажання читачам…

Віктор: Не зловживайте!

Юра: І стверджуйтеся!



Спілкувався Євген punker Нефедов
Фото Борис Віктюк


Завантажити сингл "Ствердження"
Графік туру

АННА в мережі:
http://www.myspace.com/annalviv
http://vkontakte.ru/annalviv
Хочеш відповісти? Авторизуйся!

padre777 | 29.11.11 21:41:49 | #

фотка на головній мені дуже знайома)

Andrew:) | 30.11.11 10:27:40 | #

ВСЬО-ОДНО

padre777 | 30.11.11 11:05:46 | #

і здається ми там були в цей вечір разом)

ThRAsH | 30.11.11 12:02:46 | #

з ким?)

padre777 | 30.11.11 14:18:50 | #

з вами)