12–16 липня, с. Уніж: Міжнародний фестиваль АртПоле’2011

| 16 | Розділ: Події | 22 червня 2011 22:59

Мені цей фестиваль щось видався цікавішим за фортмісію, і всі решта цьогорічні місцеві фестивалі.

Учасники:

. Wild Marmalade (Австралія)
. Trio VD (Великобританія)
. Besh’o’Drom (Угорщина)
. Village Kollektiv (Польща)
. Feloche (Франція)
. Dva (Чехія)
. ДахаБраха+PortMone (Україна-Бєларусь)
. Зіра і Бадьян СС
. Уляна Горбачевська
. Фолькнери
. Гайдамаки
. Пропала Грамота
. Перкалаба
. Капела Бай (Карпати)
. Джезаїр (Крим)
. Перемітка (Покуття)

Ось тут все про них описано і є відео на кожну групу: http://www.artpolefest.org/music/music.html

Квитки:
з 12 (або з 13 чи 14) до 16 липня — 250 грн.
на 15-16 липня — 170 грн.
їх можна придбати в магазині "Наш формат" (пл. Ринок, 32, універмаг "На ринку", 2 поверх), тел. 093 931 4900

Трошки з пресрелізу:
Міжнародний фестиваль АртПоле’2011 відбудеться 12–16 липня на новій території — в Дністровському каньйоні, що вражає своєю мальовничістю і величчю. На 9-й за рахунком фестиваль (адже є перевтіленням Шешор, що вперше відбулися 2003 року в Карпатах) запрошені митці з 9-ти країн: України, Білорусі, Польщі, Чехії, Угорщини, Великобританії, Франції, Австралії і Росії.

Завдяки спільній енергії тих, хто приїжджає на фестиваль, АртПоле — завжди більше ніж подія. Це поле для народження і втілення творчих ідей, які з часом захоплюють сцени та галереї в різних містах і країнах. Однією з них є народжений завдяки АртПолю спільний проект тріо з Мінська Port Mone та української ДахаБрахи, почути який в Україні можна буде лише тут, далі його вже запрошено на кілька польських фестивалів. Британці Trio VD і австралійці Wild Marmalade творитимуть на АртПолі разом з українськими віджеями, і результати їхньої співпраці фестивальна публіка зможе оцінити першою. Відбудуться також інші прем’єри, зокрема, на широку аудиторію вперше буде представлено «Билину» — музичний перформенс Уляни Горбачевської, відомої багатьом по проектах Майстерні пісні. Гайдамаки готують теплу й душевну програму, частину якої вони не грали вже кілька років, зокрема, деякі пісні в останній раз вони співали ще на карпатських Шешорах. Перкалаба порадує гостей спільним виступом з польською Паприкалабою, аматорським оркестром, що виконує перкалабські композиції на зроблених з овочів інструментах.

Крім того, на цьогорічному АртПолі виступатимуть Village Kollektiv (Польща), Besh’o’droM (Угорщина), Feloche (Франція), Dva (Чехія), українці Пропала Грамота, Зіра і Бадьян Сауна Сістем, Фолькнери та ін. Їхні виступи відбуватимуться на великій сцені, яка цього року також буде особливою — спеціально до фестивалю в Унежі будується сцена-гніздо, як є одночасно і мистецьким об’єктом — метафорою фестивальної взаємодії, і функціональною конструкцією.

Автентична сцена є невеликою, але надзвичайно яскравою: її представляють відкриття АртПоля, гурт Джазаїр — кримські цигани чінгіне, яких до цього можна було почути лише на закритих родинних святах, Капела Бай, що об’єднує найкращих музикантів з Карпат, а також гурт з сусіднього села Лука — Перемітку. Крім музичної всі гурти готують програму майстерень: танці, співи, приготування традиційних страв. Знайомство з кухнею різних народів, а також чайні церемонії і традиційні коктейлі різних країн, поєднані із зустрічами з музикантами, відбуватимуться в зоні арт-кафе, перебудованої з закинутої ферми.
Хочеш відповісти? Авторизуйся!