12 червня Обнова-фест-2011 м. Чернівці

| 17 | Розділ: Події | 16 травня 2011 23:54



Молодіжний етнодуховний фестиваль
"ОБНОВА – фест 2011”

12 червня, м. Чернівці, музей народної архітектури і побуту (вул. Московської олімпіади, 38-б)

+Спойлер
Мета фестивалю: на основі українських народних звичаїв і традицій, духовної обрядовості, історичного минулого та сучасної молодіжної культури, сприяти зростанню національної самосвідомості молодих людей, виховання у них гордості та патріотизму до своєї держави, рідного краю, міста.

Довідка: Буковинський етнодуховний фестиваль «Обнова-фест» проводиться з 2008 року. За попередні три роки його відвідало понад 20 тисяч осіб і він увійшов до числа найулюбленіших і найпопулярніших фестивалів у західній Україні. В «Обнова-фесті» взяли участь кращі фольклорні колективи краю («Черемшина», «Южинецькі молодички»…), народні умільці (І.Василович, І.Гончар, Л.Васкул…), формація «Тіні вогню», театри «Гротеск», Чернівецький обласний академічний театр імені Ольги Кобилянської, музичні гурти (дует «Писанка», «Н-Три», «Очеретяний кіт», «Стелсі», «Пропала грамота», «Тарута», «Кораллі», «Знак води», «Фліт», «Тінь сонця»…).

Дата і місце проведення: 12 червня 2011 р.Б. Чернівецький музей народної архітектури та побуту (вул. Світловодська 2)

Організатори: Чернівецька міська молодіжна громадська організація «Товариство українських студентів-католиків „Обнова”, Федерація українських католицьких академічних та студентських товариств «Обнова», Коломийсько-Чернівецька єпархія УГКЦ, Чернівецька міська рада, Чернівецька обласна державна адміністрація.

Програма свята: спільна (екуменічна) молитва за українську молодь, виступи аматорських та професійних танцювальних колективів, виставка-продаж виробів народних майст рів, історична реконструкція, цікаві забави для дорослих і дітей (катання на конях, конкурс дитячої творчості, туристичні атракціони та інше), майстер-класи (виготовлення дощовиць, валяння шерсті, виробництво народних прикрас, клаптикові ляльки-мотанки, гра на народних інструментах та інші), народна кухня, показ національних мультфільмів та кіно, концерт відомих українських гуртів та молодих виконавців.


Учасники: Передбачається участь у заході аматорських та професійних танцювальних колективів, народних умільців, самодіяльних молодіжних ансамблів, бардів та музичних гуртів, серед яких, «Самі свої», «SЮR Band» (Київ), «Полюси» (Чернівці), «Тарасова ніч», «Green Silence» (Львів), «От Vinta» (Рівне), та ін.

Вхід 20 гривень. Пенсіонерам та дошкільнятам безкоштовно.

Сторінки фестивалю:
http://www.obnova-fest.cv.ua/
http://vkontakte.ru/club8914647
Хочеш відповісти? Авторизуйся!