Сирок

| 64 | Розділ: Офтоп | 8 грудня 2010 0:28

Чьо там казати, я дуже-дуже люблю сирковий салат.) Точніше, любив. Це прікол ше з дальокого дитинства, пам"ятаю як його робила моя мама - часничок, майонез всьо такоє, ну ви поняли. Я думаю, багато хто знає про що я.
Так вот, приспічило мені сьоня зохавати такий солатєг. Пішов я сутрєца в магазін, затарився, прийшов дамой, замутив солат. Зохавав.
І думаю, шось воно блять не то, ну тіпа, вопшє не так як в дєтствє. Вроді всьо правильно зробив, а смак не той. Чесно кажучи, на смак вийшло як гавно
Ну менше з тим.
Поліз я в нєтрі і вот шо нарив:
------------
Юлія ХОРОШУН july-kh@mail.ru
Знайомі з дитинства плавлені сирки “Дружба” та “Янтар”, які були чи не найголовнішими лакітками, сьогодні можуть стати причиною алергії та харчового отруєння. На прилавках продовольчих магазинів можна знайти сирки на будь-який смак – від традиційних до сирків з різними наповнювачами. Та жоден із запропонованих виробниками продуктів не принесе організмові користі, бо виготовлено їх переважно із відходів та хімічних домішок. – Вітчизняні плавлені сирки виготовлено із відходів виробництва твердого сиру (тобто із зразків, які не вдалися) або з давнього сиру, який очищують від характерних ознак, наприклад, плісняви, – розповіла начальник сектору сертифікації харчової продукції управління у справах захисту прав споживачів Наталія Наконечна. – Їх плавлять, додають ароматизатори, підсилювачі смаку, консерванти, барвники. А щоб сирки тримались купи та мали однорідну структуру, а не розсипалися на гранули, до суміші додають так званий триполіфосфат натрію, тобто плавильну сіль. Використовувати цей інгредієнт в Україні не заборонено, та є норми, які визначають конкретну допустиму кількість солеплавника у продукті. Проте виробників контролюють рідко, тому вони, якщо у цьому є потреба, збільшують дозу шкідливої речовини. Відтак, що твердіший брусок плавленого сирка, то більшу кількість плавильної солі використав виробник, щоб його приготувати. І навпаки, що сирок м’якший, то менше в ньому триполіфосфату натрію. Підтримка вітчизняного виробника – запорука добробуту всієї держави. Але життям та здоров’ям краще не ризикувати. Відмовлятися від споживання плавленого сиру взагалі не варто, можна просто купувати імпортний аналог цього продукту. Річ у тім, що за кордоном про якість продуктів харчування дбають ретельніше, а виробники, аби не втратити репутацію на ринку, не ризикують додавати у свою продукцію небезпечні для здоров’я складники.

Ну, думаю, піздєц. Беру обгортку і чітаю склад:
--
сир жирний для плавлення
вода
маргарин
сир НЕжирний для плавлення
сир кисломолочний
жири рослинні
сироватка молочна суха
продукт соєвий
сіль-плавитель Е451, Е452
сіль кухонна
стабілізатор "хамульсіон" (Е415, крохмаль, Е410, Е412)
регулятор кислотності натрій двовуглекислий
без ГМО
Ровний і чоткій плавлений подзалупний сирок. Житомир, кстаті.

і канєшно сука БЕЗ ГМО!

Нє, шо б там хто не базарив, багато в чьому я рибу паддєрживаю. Ну калбаса паперова, то ше такє. Але ж не спаплюжене сирковє дєтство((
Вибачяйте за криву стотью, просто піздєц як упав настрій
Уважаємі рокєри, не беріть цеї хуйні.
Хочеш відповісти? Авторизуйся!

Papa Het | 08.12.10 00:33:08 | #

в Україні немає технологій для виробництва ГМО…це надто дорого для нашої держави…тому не переживай))

Papa Het | 08.12.10 00:35:41 | #

…а то що салат "як гівно"…як то кажуть: "плахому танцору…"

pablokorner | 08.12.10 14:17:36 | #

та ні ти неправий..томущо нашу якісну і екологічно чисту речовину продають за кордон, а нам якраз завозять гмо, і я чув шо щяс без гмо тільки рис і гречька, а все інше поголовно з гмо

pablokorner | 08.12.10 14:18:11 | #

не речовину а сировину тоість

cookie | 08.12.10 00:34:45 | #

чекай, я правильно зрозуміла? ти написав статтю про сирок?

Winged_Twilight | 08.12.10 00:35:20 | #

да. і там присуцтвує рок

cookie | 08.12.10 00:36:07 | #

ну рок він у всьому присуцтвує, така його прірода.

Winged_Twilight | 08.12.10 00:37:11 | #

пічєнька, а ти з ГМО чи нє?

cookie | 08.12.10 00:46:32 | #

навєрно з гмо, бо лейби "без гмо" в мене нема

Wahnsinn | 08.12.10 00:35:22 | #

блін, я теж люблю сирок, особливо плавлений:)

harlly | 08.12.10 00:35:51 | #

хуйня неведомая тот сырок это да…но самое главное ты просто неумеешь готовить или чёт напартачил…сегодня тосты с ним ебашил и шо щас шо в детстве вкус одинаков

Papa Het | 08.12.10 00:36:44 | #

може ти руки після туалету не помив??

Lactarius | 08.12.10 00:41:12 | #

Вот я думаю що може краще ГМО ніж отака хуйня

сокира | 08.12.10 00:43:06 | #

мені мама завжди казала, шо з усіх можливих сирів плавлені мають найменшу цінність. лічьно моя мама мене в дитинстві годувала салатом з білого домашнього сиру і кропиви. тому я виросла така гожа та моторна! і плавлені сири не купую. а як шось купую, то дивлюся на складники перед, а не після приготування!

cookie | 08.12.10 00:47:33 | #

ах, твоя мама просто богъ!

сокира | 08.12.10 00:48:01 | #

демі-юргъ!

Winged_Twilight | 08.12.10 00:43:15 | #

нє ну реально, розпечатав ісчо один сирок (щойно) і спіцом схавав - це яєбу, словами не передати. це вопшє не сир. хотя на пачькє пише шо сир… "дружба".
на смак ніби розжував гіпсу з молоком чи шось такоє

сокира | 08.12.10 00:47:37 | #

С.О.Й.А.!!!

Miklos | 08.12.10 01:00:02 | #

+ маргарин і всяке інше гавно

harlly | 08.12.10 00:43:58 | #

кстати я бы не тешил себя иллюзиями что "там" продукты лучше чем у нас…с кем из-за бугра необшался(типа наши уехавшие) все в один голос твердят на сколько еда у нас лучше и какой "там" пластелин…может не всюду,может не всё…но таких отзывов полно

сокира | 08.12.10 00:47:14 | #

все залежить від ціни. але вибір є широкий.

Winged_Twilight | 08.12.10 00:48:34 | #

отут погоджусь. там є вибір

harlly | 08.12.10 01:01:08 | #

та всюду цена решает просто что у нас что там хуйни хватает

CYKAHAX | 08.12.10 08:40:07 | #

тут просто дела обстоят по другому, разница в цене огромная, поэтому наши покупают хуету и жалуются. Есть помидоры за 50 центов, есть за 2 доллара и есть за 4 доллара за фунт, при чем внешне все нормальные помидоры, нашим конечно ж влом выкидывать в 4 и в 8 раз больше лаве хуй знает за что, ну кароче шо маемо то маемо. Наши еще любят жрать такие нарезки вареной колбасы по доллару за фунт, там еще на упаковке написано вотер енд байндер продакт, чьо значит что там кроме сои, воды и ядохимикатов еще имееца некоторое количество отходов мясопроизводства, ну типа шкура, хрящи, говно и т.д.
Ну вообщем хорошие фрукты и овощи есть в наличии, в широком ассортименте и почти в каждом супермаркете, просто стоят относительно дорого
эт про пендосию, чьо там дальше я не знаю

RioT | 08.12.10 09:17:31 | #

слышал у вас там есть магазы "еда реальне". типа самое труэ

d|D | 08.12.10 00:52:25 | #

Шо в нас, шо за бугром можна купити норм продукти якщо знати точки або мати знайомих на базарі ) шо па суті одне і то саме або вихід - мати дахуя бабла і замовляти собі все прям надом ) в штатах фермерам часто роблять замовлення на продукти решту вже можна купити в магазині правда треба вміти вибирати )

Winged_Twilight | 08.12.10 00:56:40 | #

у нас в сєльпо біля 20 видів є того сирка, завтра піду наберу різних. але я впевнений, шо то одне й те ж, допізди ті сиркі

d|D | 08.12.10 01:00:07 | #

я тож той салат люблю але його батя напастой мутить в нього все чотко виходить ))) бо він має знайомих на базарі які завжди піздаті продукти продають + він той салат вже 2001302 раз робив хДДД Взагалі то ше всьо хуйня вот яке мясо продають то пздц час від часу хочу відбивних замутит як прихожу на базар ахуєваю з того шо там продають, добре шо є знайомий мясник в якого все можна замовити наперед.

Bazzillio | 08.12.10 09:01:46 | #

вот дасада, якби в мене не було знайомих м"ясників, які можуть тупо відмовитись мені продати те, що в них зараз на прилавку, я би фіг хорошого м"ясця наябував
то саме з молоком на базарі і т.д і т.п.
бек ін юесесар! тільки тоді в принципі продукти треба було "дістати", а тепер їстівні "діставати" приходиться

Bazzillio | 08.12.10 09:04:47 | #

я тоже фанат цього чарівного найдку під назвою "Салат рандеву", або "Цілувальний"
порпробуй сЕр-ки КОМО, влітку робив і було зашебісь

Winged_Twilight | 08.12.10 00:58:16 | #

ба, я навіть видвіну прєдположеніє, шо щас сирок не від слова "сир", а від слова "висер"

Miklos | 08.12.10 00:58:22 | #

"Вітчизняні плавлені сирки виготовлено із відходів виробництва твердого сиру (тобто із зразків, які не вдалися) або з давнього сиру, який очищують від характерних ознак, наприклад, плісняви"
якщо чесно, то вони завжди в нас такими були. це вам не франції, в яких плавлений сирок виробляється з якісного твердого сиру. хоча, зрештою користі (навіть якщо він "аттуда") з плавленому сирку фактично немає.
з вареними ковбасами, консервами та м"ясними хлібами подібна ситуація була і є. тобто туди йшло некондиційне м"ясо (малюнок не той, прожилки і тд), або ж м"ясо хворих (туберкульоз, лейкоз і тд) тварин.
смак сирку інший через те, що в ньому замість "відходів виробництва твердого сиру" крохмаль і проча хуйня…

Winged_Twilight | 08.12.10 01:03:11 | #

та да, якийсь волшебний "наповнювач". а нащот смаку… ну та я просто в ахуї, тільки ти ще не кажи шо мол, не помітно різниці(

Miklos | 08.12.10 01:09:43 | #

ну я кажу ж, що помітно) за совка його так само робили з "відходів виробництва твердого сиру". а смак сиру був, бо виготовлявся він з відходів сиру, а не являв собою суміш маргарину, сої та крохмалю) просто той акцент на відходи розвеселив)

Winged_Twilight | 08.12.10 01:14:40 | #

г) тут ше цікаво, як мені не зраджує память, складники того чи іншого продукту вродє вказуються кількісно, в порядку спадання, пра?
бо дивлюся на склад, а там сир, сир, сир… того наповнювача панти вродє мало б бути. а його там напевно 90%. найобують так нагло чі шо?

Miklos | 08.12.10 01:26:06 | #

"тут ше цікаво, як мені не зраджує память, складники того чи іншого продукту вродє вказуються кількісно, в порядку спадання, пра?"
правильно) але, як правило, вони пишуть шо і як хочуть. це так, як з гмо) типу його бути немає, але ніхто на наявність оних нічого не перевіряє .

Miklos | 08.12.10 01:02:55 | #

рецепт від дяді колі:
сирок дружба + натерти твердого сиру + майонез + часник. тоді й смак з"явиться.

Winged_Twilight | 08.12.10 01:04:50 | #

дядя Коля, як ше дати твердого сиру, то той салат золотий получицця) а так, то всьо робив по твоєму рецепту))

Miklos | 08.12.10 01:11:52 | #

ну його там кец треба) для пікантності та емуляції сиру)

Winged_Twilight | 08.12.10 01:16:34 | #

лол) емуляція сиру

d|D | 08.12.10 01:18:25 | #

+1

mezkerei | 08.12.10 03:10:45 | #

ода

Bunny | 08.12.10 12:42:33 | #

ше варене яічко туда треба потерти

Wahnsinn | 08.12.10 14:26:45 | #

ага, і додати перчику меленого і солі)

Miklos | 08.12.10 14:58:23 | #

точно!

Kroolick | 08.12.10 02:02:21 | #

mezkerei | 08.12.10 03:11:06 | #

хз, не їм такі.

Norma John))) | 08.12.10 10:38:12 | #

автор негодує бо купував плавлений сирок перший ліпший блябодумавмудакшохуйрізницязякогороботисвійсалатшомамавдитинствіробли. Всі плавлені сири є малапоживними, але вони щей діляться на смачні і несмачні (останніх більше). Я, якщо беру, то фірми "Комо". Під горілочку ідуть на ура, в салати теж.

Norma John))) | 08.12.10 10:43:23 | #

базіліо вже пропонував сир Комо. Це означає шо втупив, а сир Комо дійсно найкращий. А ше майонез треба брати наж ЛЖР, або зробити самому(в гуглі все є) шо б смачніше і поживніше і натуральніше було. і взагалі їбанутися

крабік | 08.12.10 10:38:57 | #

це то ж саме шо і згущьонка яку ми любим з дєцтва. тікі молока то там нема уже

Bunny | 08.12.10 12:44:11 | #

тре брати згущьонку з малюком

V_lw | 08.12.10 13:18:56 | #

згущоные малюки!

V_lw | 08.12.10 12:46:04 | #

ПАЛЕВНЫЕ сырки!
И что делать?

famary | 08.12.10 13:46:01 | #

все що дешеве завжди таке..(

V_lw | 08.12.10 14:25:09 | #

так надо с этим бороться!

Pooh | 08.12.10 15:01:48 | #

вааааася, ви бєса гоните таке жрати, ні вжись не хавав ні маянезіка, ні сирків, а ще в салатік з яєчком і часником. ой фууу(
це надто пролетарська жрунька для мене. ви б ше магазинні вареники купували і скаржились, що вони не такі, як смак дитинства.

Bazzillio | 08.12.10 15:04:25 | #

йобаний естет

V_lw | 08.12.10 15:19:08 | #

а ты чем питаешься, непролетарий?

Pooh | 08.12.10 15:21:49 | #

та теж гавном магазинним, але якось намагаюсь все ж відфільтровувати щось зосвім підозріле таке як сирки, маянез, джеми, ковбаси, варенички - воно ж жутке якесь. уявлю як воно все на фабриках робиться аж лячно стає.

V_lw | 08.12.10 15:27:27 | #

так о том и речь. в детстве или юности кто то успел попробовать этот (кстати очень суперский )салат. а вот теперь из за качества ингридиентов он суперским не выходит. вот и автор будто говорит нам "фууу!". к чему вот это "ви бєса гоните таке жрати" ? в контексте того, что автор как раз никого не призывает такое есть.

Pooh | 08.12.10 15:30:45 | #

та воно і тоді фігове було, просто в дитинстві якісь організми такі, що хавати можна було тільки всякі шлаки. я, та і більшість українців мого віку, полюбляли захавати суху мівінку. або чіпси люкс з кокаколою, тіки не обовязково ж тепер то їсти

Miklos | 08.12.10 15:26:53 | #

ти ше скажи, шо водку з пластикових стаканчиків не п"єш

Pooh | 08.12.10 15:31:17 | #

та от якраз з пластікових стаканчиків я останній раз щось пив десь роки 2-3 тому))

Miklos | 08.12.10 15:39:32 | #

сумно