Інтерв

Інтерв'ю з гуртом Black Jack

| 12 | Розділ: Інше | 27 травня 2010 15:47

Що є наше життя? Це гра!

Якщо замислишся, стає зрозумілим, що в цих словах є суттєва доля істини. Адже хтось, не маючи нічого, виграє через те, що інтуіція і Фортуна не минають цю людину стороною. Інші – навпаки: докладають максимальних моральних і фізичних зусиль, проте продовжують топтатися на місці.
Головне, про що забувають люди, - це те, що від гри необхідно отримувати задоволення. І робить гравців щасливими навіть не перемога, а сама участь у грі.
І от, сьогодні нам випала нагода поспілкуватся із тими, хто переконаний: успіх складається не лише з матеріального статку. Величезне значення має гармонія, що панує у душі. Отож, пані та панове, зустрічайте: львівський гурт «Black Jack»!

Вано - вокал
Фаш – скрипка, клавішні
Вел - бас

- Музика - чим вона є для Вас? Яке місце вона займає у вашому житті?


(Вано) - Музика – це моя жінка! Вона – це хвиля! Все, що я роблю у своєму житті, - я роблю під музику, для музики і через музику. Думаю, що цими словами я висловив усю серйозність свого ставлння до неї!
(Фаш) - Це моя життя. Те, чим я завжди займався!
(Вэл) - Музика – це явище, яке присутнє в усьому і всюди, і надзвичайно важлво, щоб, якою б діяльністю ми не займались, музика була з нами. Вона займає визначне місце в житті кожної людини. Питання полягає лише в тому, розуміє людина це чи ні.

- Але, попри все, для вас вона - не лише віддушина і справа усього життя, а і спосіб заробити гроші!?

(Вано) – Я не ставлю досягнення матеріальних благ на перше місце. Для мене, як для живої істоти, що живе і усвідомлює себе в цьому світі, музика – це спосіб заявити про себе людям, зреалізувати той потенціал, який було закладено в мене з народження і який, можна так сказати, може слугувати виправданням, обгрунтуванням того, що я живу на цьому світі.
Адже так хочеться вірити, що недаремне проживаєш своє життя! Мета будь-якої людини – бути щасливим. І я почуваюсь цілковито щасливим, пізнаючи самого себе і те, що мене оточує, через світ звуків. Я – надзвичайно вразлива людина: для мене існують пісні, під які мене то огортає печаль, то хочеться радіти і сміятися! Пісні, які в однаковій мірі пасують і в хвилини радості, і в періоди меланхолії заслуговують на те, щоб до них ставилися, як до великих пісень! І "Блек Джек" дарує слухачеві музику саме такого рівня… Невже це саме по собі не є щастям? - Кайф неземний!
А коли при цьому ще й існує можливість отримувати від улюбленої справи не лише задоволення, але і зиск, - чому би й ні?
(Фаш) - Скоріше за все, це моє покликання, а не ремесло. Наразі я нічого не маю з того, що роблю у гурті, але це не принципово. Все матеріальне - явище тимчасове. І відсутність матеріального також, ха-ха-ха..!
(Вэл) - Я ставлюся до музики по-особливому. Чи є музика покликанням? - Так. Чи може музика бути джерелом прибутку? - Безумовно. Чи можна зводити музику до заробляння грошей? - Однозначно, ні.

- Як ви вважаєте, наскільки пострадянська сцена відстала від західної?

(Вано)- Звісно, різниця дуже відчутна. Це стосується як якості продкту, так і рівня технічного обладнання, на якому доводиться працювати нашим колективам. Проте наші пісні мають свій неповторний "слов'янськй лад" і самобутнє звучання, а наші музиканти, як і, в цілому, народ, що мешкає на теренах колишнього СРСР, мають унікальне світосприйняття і почуття гумору. Це не перестає дивувати і вабити "фірмачів". У нас направду дуже багато талановитих, навіть геніальних, гуртів, які змушені сидіти по підвалах, чекаючи свого слухача. А поряд з ними прорва музичного "неліквіду": музики, яку бездумно копіюють із західної. Але, як не намагайся, тобі не вдасться бути не собою і відмовитися від своєї природи. Лише та людина, яка усвідомила і прийняла свою унікальність, зможе чимось здивувати і ощасливити цей світ. Тому українську, приміром, сцену умовно можна було б розділити на ПОСТрадянські (або ж недо-Західні) групи і, власне, український музон, сповнений справніми переживаннями і яскравим колоритом.
(Фаш) - Не те щоб відстала. Вона просто зовсім інша! Так само, як і наше життя. Воно дуже відрізняється від західного: менталітетом і приорітетами. Тому й музику нашу з західною порівнювати не зовсім коректно.
(Вел) - Я взагалі не вважаю, що вона відстала. Просто, все йде своїм еволюційним шляхом. І невідомо, хто де опиниться років через 10 або 50. Головне те, що ми відрізняємось одне від одного, і це тішить. В такий спосіб ми збагачуємо загальну картину світу.

- Якого стилю ви дотримуєтесь, граючи свою музику? Ви суворо дотримуєтеся стильових рамок чи, може, розглядаєте для себе можливість експерементувати і проявляти себе в інших музичних жанрах?

(Вано)- Чудово, коло співати доводиться різне! Я кажу це, як надзвичайно різнобічний виконавець. Тож стиль гурту B.J. - це, загалом, відсутність стилю, як такого. Так, наші пісні включають в себе елементи рок-н-ролу 60-70-х і відвертої поп-музки (типу "умц-умц-умц"), важкого металу й ліричних балад.
Ніби особистість, в якій закладене ціле розмаїття емоцій, музка повинна бути різноплановою. По-справжньому талановитий гурт вміє і повнен грати багатожанрову музику.
(Вел) - Якщо коротко, то музика, яку ми створюємо, - це рок. На мій погляд, це саме той стиль, який відрізняється особливою відвертістю почуттів і прямотою подачі. Ми називаємо те, що робимо, - "rock-art"! Рок, як мистецтво! А щодо того, щоб пробувати свої сили в інших музичних напрямах, - так це ж прекрасно! В нашому колективі взагалі не йдеться про якісь чітко окреслені рамки чі певні жанри, адже для нас головним є той факт, що Музика покликана нести слухачеві приємні враження і надихати. Отже, вона в першу чергу повинна бути щирою!


- Що ви особисто можете сказати про свої музичні погляди? Вони поширюються лише на музику B.J.? Взагалі, чи одна тільки музика є вашим захопленням?


(Вано) – Аж ніяк! Окрім музики я займаюсь проблемами мовознавства, вивчаю і вдосконалюю свої знання іноземних мов, росту як перекладач. Я дуже цікавлюся психологією і метафізикою. Веду особистий облік людей, які володіють інтересними, якимись непоширеними, незвичайними талантами. Навчаю усих бажаючих англійської мови – працюю як репетитор. Нещодавно переклав книжку української львівської письменниці Еви Гати російською мовою. Цю подію слід сприймати як знакову і символічну: крок від інтегрального націоналізму в бік, усе ж таки, до дружби і взаєморозуміння між культурними і усвідомленими росіянами й українцями. Які розуміють, що досить оглядатися на історію - треба йти вперед і будувати спільне майбутнє! Зовсім недавно розпочав писати свою повість… Місце дії - Львов, середина-кінець 90-х. Має бути цікаво і дотепно!
Якщо ж повернутися до теми музики, то хотілося б наголосити , що у мене надзвичайно разнобічні музичні уподобання! Простіше було б сказати, що мене не цікавить! Не люблю folk, techno. Цілком електронна музика мене не вражає, бо її створює комп'ютер. Взагалі, вимкни світло, і пшик буде з тієї музики! А що стосується етностилів, - ми живемо в 21 сторіччі, тож навіщо приміряти на себе життя і почуття людей зовсім іншої історичної епохи? Музика, про яку говорю я, створюється і сприймається ТУТ і ЗАРАЗ! Фокус у тому, що вона повинна бути новою і, в той же час, ЗНАЙОМОЮ. Однак, аби привернути якнайбільше фенів, можна і навіть слід вплітати елементи фольклорних мотивів у свіжий, сучасний твір. Серце, а також відчуття міри і смаку завжди підкаже правильний рецепт хорошого музичного синтезу. Для того, щоб стати успішною рок-командою, не потрібно винаходити велосипед. Слід просто помізкувати над тим, які «модні» прибамбаси на цей, уже давно винайдений велосипед начепити! І як зробити це так, щоб без фанатизму.
(Фаш) – Взагалі, крім музики, маю купу різних уподобань: альпінізм, інші види спорту!
(Вел) – Якщо говорити про мої уподобання і смаки, - я багатогранний, немов та склянка!

- Зараз можна спостерігати тенденцію повернення ветеранів сцени до концертної або студійної діяльності. Чим, на вашу думку, це зумовлено?

(Вано) – Я вважаю, що це, як з одягом! Те, що було модно колись, років 30 тому, знову опиняється «в струї», видряпується із забуття. Так само і з музикою. Останніми десятиліттями довкола з'явилося безліч нових гуртів, та чи багато чогось по-справжньому нового і не подібного на те, що уже існувало? В той же час, проста, оптимістична пісенька, акцент на якісний звук і майстерне володіння інструментом та голосом, притаманні "старим" колективам, - це саме те, попит на що буде завжди!
Музикантам, які свого часу відійшли у тінь теж треба на щось жити! Тому й робляться спроби повернути собі колишню славу, в результаті чого всі лишаються задоволені! Молодь відкриває для себе тих, кого так любили ще їхні батьки або навіть дідусі й бабусі. Покоління тих, кому добряче за 30, отримує можливість знову відчути себе юними, побувати на концерті своїх кумирів і вживу насолодитися виконанням пісень, під які свого часу вони танцювали перший повільний танець або, приміром, вперше поцілувались!.. А самі "ветерани" отримують можливість не лише заробити, але й продемонструвати «молодим», що вони по праву займають своє місце в ніші сучасної музики!

- Ваши плани на найближчий час?

(Вано)- Наразі активно ведеться робота над створенням анімаційного кліпу на пісню "Дай свого тiла, baby". Цей розбещений відеошедевр в повній мірі ілюструє певні аспекти світу, в якому мешкають хлопці з Black Jack. Кліп відвертий і кумедний - як усе, що створюють блекджеки!.. Проблеми з реалізацією наших задумів лежать виключно у фінансовій площині. Скажімо, наявного музичного матеріалу у гурту вистачило б на 4 повноцінних альбоми, а от коштів для того, щоб записати і випустити їх пристойним тиражем і з гідною презентацією, не вистачає. Ще один рік нашої творчої діяльності позаду, і у нас готові до випуску чергові музчні коктейлі: дванадцять нових композицій, вісім з яких існують у двох варіантах. Ми маємо на увазі, що, залежно від аудиторії і контексту розважального заходу, в якому приймає участь Black Jack, ми співаємо англійською або українською мовами. Належним чином підготований концерт – це явище комплексне. І в цьому теж криється свій "блек джек": як здійснити правильний вибір? Правильний вибір мови, якою співатимеш свою пісню-послання, правильні слова, з якими звернешся до аудиторії… Все це, взяте докупи, визначає, наскілько успішно відбудеться прямий контакт із глядачами на нашому шоу!
(Фаш) - Хотілося б побільше цих самих концертів! Без них не може відбутися жоден «живий» гурт!
(Вэл) - Кліпи, гастролі, нові альбоми. Взагалі, хочеться чогось новенького. Тому ми не припиняємо пошуки себе в різних напрямах і найрізноманітніших течіях! Головне - не зупинятися, а все решта докладеться! Цю просту пораду я хотів би дати усім нашим шанувальникам!

- З якими гуртами вам хотілося б виступити разом?

(Фаш, Вано) - Metallica, Deep Purple.
(Вел) – З будь-яким гуртом, з яким у нас би співпадали погляди на те, що ми робимо. Люди, які б викликали у нас однозначне зацікавлення!
Якщо говорити про конкретні особистості, то перелік вийде достатньо довгим: "Даха-Браха", "Оркестр Че", "Ремонт Води", "U2".

- Що б ви хотіли побажати вашим молодим слухачам? Тим, хто тільки-но відкриває для себе творчість вашого гурту, а також музикантам, які прагнуть досягти своєї мети і здобути визнання?

- Аби створити щось нове, треба бути добре обізнаним із тим, що було створено до тебе іншими мистцями. Це допоможе визначитися, зекономить купу часу і дасть змогу уникнути повторень. Цікавтеся тим, що відбувається у музичному світі, приймайте до уваги досвід попередників і завжди намагайтеся створити щось СВОЄ! Музиканти молодіжних гуртів, навчіться слухати одне одного!
Важливим є уміння піти на компроміс із самим собою. Беріть до уваги те, що потрібно простим людям, і намагайтеся створити щось середнє між тим, чого прагне ваша душа і тим, чого вимагає аудиторія!
Назагал, в цьому й полягає простий секрет успішного ансамблю!



(Більш детальну інформацію про гурт ви можете знайти на офіційному сайті колективу: www.blackjack.com.ua)



російський варіант

Что наша жизнь? Игра!

Если задумаешься, начинаешь понимать - немалая толика правды в этих словах все же есть. Кто-то, не имея ничего, выигрывает, потому что интуиция и Фортуна не обходят этого человека стороной. Кто-то же, напротив, - прикладывая максимальные моральные и физические усилия, топчется на месте.
Главное, о чем забывают люди, - от игры надо получать удовольствие. И радовать должна вовсе не победа, а участие.
И вот, сегодня нам выпала возможность поговорить с теми, кто верит: успех складывается не только из материального достатка.
Немалое значение имеет гармония в душе. Встречайте, дамы и господа, львовская группа "Black Jack"!

Вано - вокал
Фаш - скрипка,клавишные
Вэл - бас

- Музыка - что она для Вас? Какое место она занимает в жизни?

Вано - Музыка это моя женщина! Она - волна! И все, что я делаю в жизни, - я делаю под музыку, для музыки и из-за музыки.
Думаю, что этими словами я выразил всю серьезность своего к ней отношения!
Фаш - Это моя жизнь. То, чем я всегда занимался!
Вэл - Музыка - такое явление, которое присутствует во всем и везде, и важно, чтобы, каким бы родом деятельности мы ни занимались,
музыка была с нами. Она занимает основополагающее место в жизни каждого человека. Вопрос заключается лишь в том, понимает он это или нет.

- Но, тем не менее, для вас это - не только отдушина и дело вашей жизни, но и способ зарабатывания денег!?

Вано -Достижение материального благополучия не является моей первоочередной задачей. Для меня, как для живого и осознающего себя существа, - это способ заявить о себе миру, реализовать тот потенциал, который был заложен в меня при рождении и который, можно так сказать, оправдывает
тот факт, что я живу на этом свете. Ведь так хочется верить, что проживаешь жизнь не зря! Цель любого человека - быть счастливым. И я абсолютно счастлив, познавая самого себя и окружающие меня вещи через мир звуков. Я - человек невероятно впечатлительный: для меня есть песни, под которые мне хочется то плакать, то смеяться! Песни, которые одинаково хороши и в минуты радости, и в периоды меланхолии заслуживают того, чтобы называться великими. И "Блэк Джек" дарит слушателю музыку такого уровня… Разве само по себе это не счастье? - Кайф неземной!
А если есть возможность получать от любимого дела не только удовольствие, но и прибыль - почему бы и нет?
Фаш -Это скорее мое призвание, чем ремесло. Я ничего с этого не имею, но это не принципиально. Все материальное - временное явление. И отсутствие материального тоже, ха-ха-ха..!
Вэл -Я отношусь к музыке по-особенному. Является ли музыка призванием? - Да. Может ли музыка приносить доход? - Да.
Предназначена ли она для зарабатывания денег? - Нет.

- Как вы считаете, насколько постсоветская сцена отстала от запада?

Вано- Безусловно, разница ощутима. Это касается и качества, и уровня технического оснащения. Но мы - счастливые обладатели "славянского лада",
нашего исконного способа мышления, самобытного взгляда на мир, которому удивляются и несказанно рады "фирмачи". У нас действительно много талантливых, даже гениальных коллективов, которые вынуждены сидеть по подвалам. И наряду с ними много музыкального "неликвида": музыки, которая просто скопирована с запада. Бездумно и плоско. Сколько ни старайся, ты не сможешь быть не собой. Только тот человек, который осознал и принял свою уникальность, сможет чем-то удивить и порадовать этот мир. Вот почему украинскую сцену можно было бы условно разделить на ПОСТсоветские (они же, недо-Западные) группы и, собственно, украинский музон, исполненный подлинных переживаний и яркого колорита.
Фаш- Не то что бы отстала. Cкорее, она просто другая! Так же, как и наша жизнь: она отличается от западной и менталитетом, и приоритетами.
Поэтому и музыку сравнивать с западной не вполне корректно.
Вэл -Я вообще не считаю, что она отстала. Просто, все идет по своему эволюционному пути. Поэтому, кто и где окажется лет через 10-50, - еще неизвестно.
Главное, что мы отличаемся друг от друга. И это здорово. Так мы обогащаем общую картину.

- В каком стиле вы играете свою музыку? Насколько строго вы ему следуете или рассматриваете возможность попробовать себя в других музыкальных жанрах?

Вано- Петь разное - хорошо! Я говорю это, как достаточно разноплановый певец. Вот и стиль группы B.J. - это, в сущности, отсутствие стиля, как такового.
Так, наши песни включают в себя элементы рок-н-ролла 60-70-х и откровенного попа (типа "умц-умц-умц"), тяжелого металла и лирических баллад.
Как и человек, в котором заложено целое собрание различных эмоций, музыка должна быть разноплановой. Подлинно талантливая группа умеет и должна играть многожанровую музыку.
Вэл - Если коротко, - это рок, так как именно этот стиль, на мой взгляд, отличается искренностью. Мы называем то, что мы делаем, - "rock-art"!
Рок, как искусство! А что касается того, чтобы попробовать себя в других музыкальных направлениях, - это ведь прекрасно! О каких-то определенных, четко сформулированных жанрах в нашем коллективе речь не ведется вообще!
Главное ведь то, что Музыка должна впечатлять и вдохновлять слушателей, а это значит , что, в первую очередь, она должна быть искренней!


- Что вы можете сказать лично о своих музыкальных взглядах? Они распространяются только на музыку B.J.? Вообще, только ли музыка является вашим увлечением?

Вано - Отнюдь! Кроме музыки увлеченно занимаюсь проблемами языкознания и языка. Интересуюсь психологией и метафизикой. Веду свой личный учет людей, обладающих интересными талантами. Учу людей разных мастей и возрастов говорить по-английски. Репетиторская деятельность, короче. Недавно перевел книгу украинской львовской писательницы на русский язык - это как шаг от интегрального национализма в сторону, все-таки, к дружбе и взаимопониманию между русскими и украинцами. По крайней мере, культур-
ными и осознанными представителями этих двух великих народов! Не так давно принялся писать свою повесть… Место действия - Львов, середина-конец 90-х.
Обещает быть интересной и смешной!
А если вернуться к музыке, то следует подчеркнуть, что у меня ну просто чрезвычайно разнообразные музыкальные предпочтения. Тут проще сказать, к чему я равнодушен! Не люблю folk, techno.
Вообще - абсолютно электронная музыка не впечатляет, так как она создана компьютером. А что касается этностилей - мы живем в 21 веке, так зачем примерять на себя жизнь и чувства людей совсем другой эпохи? Музыка, о которой говорю я, создается и воспринимается ЗДЕСЬ И СЕЙЧАС! Фокус в том, что она должна быть новой и в то же время ЗНАКОМОЙ. Чтобы привлечь как можно больше фэнов, можно и даже нужно вплетать элементы фольклорных мотивов в свежее, современное произведение.
Сердце, а также чувство меры и вкуса подскажет правильный рецепт хорошего музыкального синтеза. Чтобы стать успешной и востребованной рок-командой, ни к чему изобретать велосипед. Надо просто хорошенько подумать о том, какие прибамбасы на этот, уже изобретенный велосипед нацепить! Да так, чтоб без кича… и без фанатизма.
Фаш - Вообще, кроме музыки, конечно, есть еще увлечения: скалолазание, спорт, как таковой!
Вэл - Что касается предпочтений - я многогранен, как стакан!

- Сейчас отмечена тенденция возвращения на сцену ветеранов сцен. Чем это обусловлено?


Вано - Полагаю, это, как с одеждой! То, что было модно когда-то, лет 30 тому назад, вновь оказывается "в струе", выбираясь из забвения.
Так и с музыкой. В последнее десятилетие появилось огромное множество новых групп, а много ли чего-то действительно нового и не похожего на все
остальное? В то же время, простая, оптимистическая песня, упор на качественный звук и мастерское владение инструментом и голосом, которые так характерны для "старых" групп, - это именно то, спрос на что никогда не угаснет! А музыкантам, ушедшим в свое время в тень тоже ведь надо на что-то жить!
Вот и предпринимаются попытки всевозможных реюниов. В результате - все довольны! Нынешняя молодежь открывает для себя тех, кого так любили еще их папы, или даже - дедушки.
Поколение тех, кому хорошенько за 30, имеют возможность вновь ощутить себя юными и вживую насладиться исполнением песни, под которую в свое время,
танцевал первый медленный танец или, допустим, впервые поцеловался!.. А сами "ветераны" получают возможность не только заработать, но и продемонстрировать, что свое место в нише современной музыке они занимают вполне обоснованно!

- Ваши планы на ближайшее время?

Вано- В настоящее время активно ведется работа над созданием анимационного клипа на песню "Дай свого тiла, baby". Этот разнузданный видеошедевр в полной мере отражает определенные грани мира, в котором живут музыканты Black Jack. Он откровенный и забавный - как все, что создается блэкджеками!.. Проблема кроется только в финансировании группы. Так, музыкального материала у нас хватило бы на 4 полноценных альбома, а материальных средств для их полноценного выпуска с большим тиражем и должной презентацией не хватает. Позади еще один год нашей творческой деятельности, и у нас готовы к выпуску очередные музыкальные коктейли: двенадцать новых композиций, восемь из которых существуют в двух вариантах. Имеется в виду, что, в зависимости от аудитории и контекста проводимого нами мероприятия, мы поем на английском или на украинском языке. Хорошо подготовленный концерт - это ведь комплексное явление. И в этом тоже свой "блэк джек": сделать верный выбор. Правильный выбор языка твоей песни-послания, правильные слова, с которыми ты обратишься к аудитории… Все это, взятое вместе, и определяет то, насколько успешным будет прямой контакт со зрителем на нашем шоу!
Фаш - Хотелось бы побольше концертов! Это имеет большое значение в становлении группы.
Вэл - Клипы, гастроли, новые альбомы. Вообще, хочется чего-то нового. Поэтому мы не устаем искать себя в разных направлениях и всевозможных течениях! Главное - не останавливаться! Все остальное приложится! Этот совет я хотел бы дать и всем нашим слушателям!

- С какой группой вы бы хотели совместно выступить?

Фаш, Вано - Metallica, Deep Purple.
Вэл - Любая группа, с которой совпадают взгляды на то, что мы делаем. Люди, которые однозначно вызовут интерес у нас!
Если говорить о конкретных личностях, то список достаточно длинный. "Даха-Браха", "Оркестр Че", "Ремонт Воды", "U2".

- Чего бы ты хотел пожелать вашим молодым слушателям, которые только открывают для себя творчество вашей группы и музыкантам,
которые хотят достичь своей цели?


- Для того, чтобы создать что-то новое, надо быть хорошо ознакомленным с тем, что было сделано до тебя, чтобы экономить время и избегать повторений.
Интересуйтесь происходящим на музыкальной арене, учитывайте прошлый опыт, старайтесь создать что-то свое! Научитесь слушать друг друга.

Умейте пойти с собой на компромисс, учитывайте то, что нужно толпе, и попытайтесь создать некий гибрид того, что нужно вам и что требует слушатель!
Это и есть простой незатейливый секрет успешной группы!


(Информацию о группе вы также можете найти на официальном сайте www.blackjack.com.ua)
Хочеш відповісти? Авторизуйся!

punker | 27.05.10 23:31:43 | #

А хто брав інтерв"ю?

I4NI | 28.05.10 15:30:42 | #

тіпа новий львівський "блек джек"?

stenway | 28.05.10 20:22:41 | #

який новий ?той же шо і був

punker | 28.05.10 20:48:53 | #

а на моє питання так і не відповіли. При всій повазі, рібята до вашої групи…

stenway | 28.05.10 21:16:52 | #

інтервю брав Нікіта для мосоковської якоїсь промо групи

НЕВІДОМИЙ | 29.05.10 18:53:53 | #

Та) я брав інтервью, але не зовсім для московської промо групи) для московських і українських журнілів-так))

stenway | 29.05.10 21:14:22 | #

панятнаааа)

I4NI | 01.06.10 11:26:35 | #

а, просто склад оновлений…

dens | 29.05.10 02:44:02 | #

Вано - вокал
Фаш – скрипка, клавішні
Вел - бас

а гітаріст де?

stenway | 29.05.10 14:28:02 | #

дома спить)

V_lw | 29.05.10 14:54:27 | #

с многими моментами по отношению к Музыке нельзя не согласиться.

stenway | 29.05.10 16:59:27 | #

приятно)