KARNA і трохи роздумів

| 15 | Розділ: Враження | 26 квітня 2010 0:43

Приїхав я приблизно майже добу тому додому з Дубно, де проходив їхній передостанній туровий концерт. Як їхав туди, спочатку розчарувався, побачив стандартний розбитий палац культури (забігаючи наперед скажу, що одні дівчинка (?) коли танцювала серед публіки, то пробила дирку в підлозі). Як завжди запізнення із саунд-чеком і т.д. Але потім… потім це було щось. Звук і світло - просто бомба. Досить дорога апаратура була за досить невисоку плату, як я потім дізнався в організатора. Ну менше з тим.

Нехочу обговорювати самі гурти, типу хто і як виступив і т.д. Але от сама KARNA це БОМАБА! Це було шикарно, професіонально і просто дуже-дуже гарно і чудово! Отримав задоволення від їхнього виступу на всі 100%. Ні один концерт мене ще так не зачіпав, хоча я і не дуже частий постачальник подібних дійств. На концерті продавали футболки, значки і диски з новим альбомом гурту (всього за 26грн.) Так от. Перед їхнім виступом я думав "нафг мені той альбом, ітак його маю на компі давно". Але як тільки вони заграли дві пісні, я не задумуючись пішов до продався тапридбав диск. По-перше, захотілося підтримати цей гурт, по-друге, в серці заграла неабияка повага до хлопців, ну і по-третє, просто приємно мати альбом "на руках", якщо він дійсно дуже подобається, тим-більше в повній якості.

Ну і сама суть того всього, що я тут розвів. Я зараз побачив, що багато хто не тільки в Україні, але й закордоном просто забив на величезні тиражі альбомів, по причині, що їх майже ніхто в світі не купує. Багато хто просто викладає альбом в неті на свому ж офіційному сайті і каже щось типу "Якщо Ви рахуєте за потрібне, можете перекинути на наш рахунок яку-небудь суму бла-бла". Так зробили як Тартак, Stigmata, так і Radiohead навіть. Ну от, і цікаво до чого приведе така ситуація з продажом дисків в світі. Музиканти втратять азарт до запису хорошої музики? Чи просто перестануть якісно записуватись? Чи взагалі почнуть класти на музику? Але як так? Як одна з самих душевних "професій" зникне? А якщо музикант не може нічим іншим окрім цього займатись, то що йому лишається робити? І до чого тут взагалі KARNA? Та до того, що в них та ж ситуація з продажами альбому. Зара вже наші гурти тиражують мінімальні партії для продажів на концертах і для друзів… все… решта все в інеті…
Хочеш відповісти? Авторизуйся!