Колір і психіка

| 103 | Розділ: Інше | 15 жовтня 2009 10:55

Доброго напівзимового ранку усім рогльвів’янам)) Ото стало все на вулиці сіро-біло-непонятним і захотілося мені сьогодні трохи попатякати з вами про кольори та їх важливість у раціоні нашого сприйняття. Не поспішайте одразу закидувати мну віртуальними помідорами і цепешськими гаслами типу "автара на кол!", то все встигнеться))

Отже, вчені довели, що колір, як енергія, потрібен для тонусу ЦНС. Відомо, що при "колірному голодуванні" виникає неврозність, а у деяких підлітків і того гірше – гальмування інтелектуального розвитку. Бобру понятно, що різні барви впливають на нас по-різному. Ті ж таки науковці вважають, що при колірному навантаженні із застосуванням коричневого, помаранчевого і жовтого значно посилюється наявна в людини нудота і головні болі. Натомість використання синього і фіолетового гальмують внутрішній дискомфорт.

Емпіричні дослідження показали, що у різних колірних середовищах мислення людини фунциклює по-різному: вплив барв може як гальмувати, так і посилювати процес мізкування.

Усі ви віддаєте перевагу певним кольорам (в одязі, оформленні інтер’єру і тд, і тп, і дтп). Існує стереотип (як на мене, троха тупий), що ті, хто обирає яскраві барви – класичний екстраверт, у той час як поціновувач тьмяних – інтраверт. А тепер ближче до суті: чи вірите ви у важливість кольору як таку, якими барвами себе оточуєте і чому саме такими, а не інакшими. Окремо це можна прив’язати і до музики, зокрема до назв гуртів: чому саме Грін Сайленс, Червоне (Barma, Marкx, talk to me)))
Вось. Перепрошую за велику кількість букв))
Хочеш відповісти? Авторизуйся!