Kickass, або просто Global East Rock Festival 2009

Kickass, або просто Global East Rock Festival 2009

| 8 | Розділ: Враження | 4 серпня 2009 12:45

Повернувся я вчора з Києва, де, як ви знаєте, проходив Global East Rock Festival 2009. Повернувся з враженнями позитивними, тому шо фест був просто мегакрутий! Взяти хоча б склад учасників - такої рок-тусні на одному фесті Україна ше не бачила. Велике дякую оргам за музику, відрив, хорошу продуманість фесту, порівняно гуманні ціни на продукти, меню яких було мегашироке, досить невеликі черги і ввічливу охорону. Їжі і води вистачало на всіх, інколи тільки не вистачало стільців, але то вже таке… І хоч в перший день фест затримався десь на годину-півтори, а в другий на ще більше, це не затьмарило загального враження, бо все інше пройшло круто!


Тепер власне про музику.
Arcana Imperia - вибачте, не знаю, по власній неуважності простояв в черзі за браслетом…
W.H.I.T.E - дуже класні хлопці, відлабали весело і розігріли натовп. Треба віддати їм належне за те, що лабали на початку, перед натовпом зовсім невеликим, чол 400-500, але початок задали хороший! Так тримати!
Diary of Dreams - мені не сподобались. Млявенько виглядали після Вайту. Нехай не ображаються на мене прихильники цієї банди, але вона мене розчарувала. Майстерні хлопці, але то просто не моє.
Graveworm - kickass! Хлопаки зажгли толпу, яка до їхньої появи вже суттєво збільшилась, відлабали якісно і драйвово, чим спровокували не один спалах слему.
Пора відпочити і випити пива. По дорозі назад до сцени сфоткався з їхнім гітаристом. :)
Crematory - теж виступили майстерно і жваво, підтримавши запал, створений Черв"яками. Досить харизматична група, особливо їхній габаритний вокаліст.
Kingdom Come - влили ріку позитиву в жестяковий фест. Хлопці кльово і досить видовищно (гітара за головою) злабали веселий хардроковий сет. Разом з групою на сцену вийшли дві довгоногі дівчини з праморами, на яких була символіка групи, і розмахували деякий час ними. Загалом Кінгдоми сподобались, дозволили трорхи розслабитись, не втративши при тому драйву.
Kreator - kickass!!! Тут, мабуть, не варто і казати багато. Креатор просто порвав всіх. В м"ясо. Якісна, а головне драйвова музика (ше раз дякую оргам, на цей раз за кльовий звук), шикарне світлое шоу і постійні заклики Мілле на зразок "I want to see your agression" зробили своє. Креатор видавили з мене (і не тільки!) всі сили.
My Dying Bride - краще б вони лабали перед Креатором, бо після британські думсткри просто не дивились. Шкода, але виглядали як депресивна колискова. Соррі…
На цому перший день закінчився, тут слід подякувати оргам за добре організований розвіз фенів автобусами.
День 2.
Через проблеми з апаратурою для Моторхеда три групи перенесли на ніч, а саме Ensiferum, Sonic Syndicate і нашу українську команду, назву якої, на жаль, не пам"ятаю…
Але це дрібниці. отриманий драйв все перекрив.
Отже, D. V. S. - Yeah! кльові чуваки. Уже бачив їх на Тарасі Бульбі 2007, але чомусь тоді такого враження не справили. Класно відлабали, влили масу позитивної енергії в натовп, що вже встиг занудьгувати. Особливо сподобалось виконання славетної пісні Born To Be Wild з мотивами українських коломийок. Респект!
Говорив з байкерами, теж позитивно відкликались про Шона.
My Favourite Scar - драйвовва група, якісно відлабали і ще білише підігріли натовп. Не думав, що в Голандії так багато цікавого металу.
Epica - теж голландці. Кльова група, запам"ятовується. метал з фолк-мотивчиками, високий спів вокалістки в перемішку з гроулом і скрімом гітариста звучали ефектно. Молодці!
Невеличкий саундчек, під час якого на сцену виходить вгадайте хто? Ні, не Тар"я Турунен, а Майк Террана! Саме так, цей віртуоз сидів за барабанною установкою в банді Тар"ї!
Tarja Turunen - заслужена рок-діва! Вже самою появою на сцені вона підриває натовп, а своїм вбранням просто приголомшує! Доречі, вона його міняла три рази в ході виступу, і кожен раз, традиційно, мікрофон під колір плаття! Ну і звичайно, її вокал не міг не порадувати! Дуже кльовий виступ, який зробили ше кращим безсмертні хіти Nightwish - She Is My Sin, The kinslayer, Nemo, Sleeping Sun і, на завершення, Over The Hills And Far Away. Дуже кльовий ефект справило також виконання каверу на Еліса купера - Poison. Дякую, Тар"я!
Ну і от я дочекася того, за що і заплатив досить недешеву цінк квитка!
MOTORHEAD - Kickass!!!!! Просто нема слів! Після недовгих чеків, під час яких натовп зібрався до сцени кількісно і густо, без всякого пафосу і інтро, явився пред наші очі у всій красі Леммі і його банда! Все, голови всім вже позривало, натовп вибухнув! Хлопаки дуже кльово і драйвово відлабали, втім, від цих монстрів інокшого очікувати і не можна було! вразили соляки Філа, барабанні соло і "дощ з паличок", а також сам Леммі був супер! Не втримався, щоб не обісрати політиків… Молодець! Моторхед просто супер! Сподобалась пісня на акустиках, де Лемимі грав на губній гармошці, ну а Ace of Spades i Overkill, зіграні напослєдок, мене просто добили!
Час на пиво!
Хоч хедлайнери вже відлабали, але в нас ше залишились три банди!
Ensiferum - цікава шведська група, звучали і виглядали круто! Такий собі фолк-метал в скандинавському стилі. Неординарно виглядали і їх спіднички з фінських прапорів.:)
Sonic Syndicate - ковбасна група, але мене, чесно кажучи, не дуже вразили. Використання двох вокалістів, на мою думку, не зовсім оправдане, як і дівчини басистки. Вона, звичайно, симпатична, але басист в першу чергу має давати бас! Отак.
Ну і українська група. Соррі, але виступ їхній теж провтикав - тре було їхати на вокзал, бо то вже було по другій ночі. Приємно, шо автобуси від оргів ше ходили, причому прямо до вокзалу.
От наше метал-свято закінчилося, але я його пам"ятатиму довго. І всім рекомендую поїхати на Global East 2010! не пожалієте!
Let there be rock!
Хочеш відповісти? Авторизуйся!

NAGASH | 16.08.09 18:18:37 | #

концертик был мега !!!!!!! Я небыл но рассказывали с первых уст . .. на 2010 обязательно буду.
На фростере идёт обговор групп на 2010 год. . . . Было бы не плохо айрон мейден посмотреть :)

Breathtaker | 25.08.09 16:31:08 | #

Угу! Я тож поїду!

Miklos | 02.09.09 00:43:09 | #

по доброму заздрю :)
"рекомендую поїхати на Global East 2010!"
хотілось би

Miklos | 02.09.09 00:44:26 | #

Ensiferum фіни

Breathtaker | 10.09.09 01:06:48 | #

Sorry… Я знаю, шо вони фіни, не знаю, чому написав "шведська"

Breathtaker | 10.09.09 01:07:55 | #

Неординарно виглядали і їх спіднички з фінських прапорів.:)

Miklos | 19.09.09 18:22:39 | #

угу))) на фотку б глянути :)

Breathtaker | 10.01.10 00:24:49 | #

http://vkontakte.ru/album7410830_96109142