Червона рута.(Київ).

| 0 | Розділ: Враження | 5 жовтня 2003 3:11

Відбір груп для фестивалю проводився в кожному обласному центрі України в результаті на фестиваль потрапляло по три переможці відбіркового туру. Відбіркови тур у Львові пройшли такі групи: Хмарочос,МЕТ та Ніагара. Нажаль через особисті проблеми у соліста МЕТу,Ванєчкі, гурт не зміг виступити, і третім представником від Львова стала Верховна Зрада.
Фестиваль проходив у Києві. В резельтаті відбору мали визначитись дипломати та лауреати конкурсу. А тепер детальніше про сам фестиваль…….
Поїхати туди я вирішив разом з Хмарочосом.Підготовка до фестивалю відбувалася в прискореному порядку: за пів години до відправки потягу , я з Лукяном (гітарист Хмарочосу) почали масово скуповувати алкоголь в магазинах, поблизу залізничного вокзалу.Далі дійство поступово перемістилося в плацкартний вагон потягу.А вже через три години дійство було у розпалі : Армен (басгітарист) впевнено повідомляв людей у вагоні нарахунок того куди треба “стряхівать яйца”, а Лукян переконував змученого чоловіка в сусідньому купе що йому конче треба “побріть п***у”.Вночі до нас завітала провідниця,і сказала що ми забагато випили пива, на що Ростик(соліст) відповів ,шо ми нетільки пиво пили,а ще й горілку з вином.
Ранок для Лукяна почався з блювання, а вже за пів години ми на вокзалі зустріли хлопців з гурту Верховна Зрада., вони були знесилені після суботнього виступу у Тернополі.
Фестиваль відбувався в актовому залі, інституту Драгоманова, який до сліз нагадував про рідний “Кузнєчік”. Конкурс був розбитий на декілька днів,в суботу та неділю мали відбуватися виступи в стилі рок.Наші групи виступали у неділю.В суботу виступило близько 30 гуртів зі усієї України,а в неділю близько 20 гуртів.
Хмарочос виступали другими, і зіграли на пристойному рівні.Найбільше мені запамяталась піся “Зелена Хвиля”,яка піднімала настрій і надихала до чогось високого.
Наступною виступала Верховна Зрада. Яка заграла такі пісні:”Воду,світло,газ”,”Брехня” та “УПС”, та ще одну пісню яку журі попросило виконати на біс.Хлопці відіграли чудово.
Нажаль ще одна Львівська група Ніагара, не змогла прибути на фестиваль.
А тепер щодо організації фестивалю.Було таке відчуття,що крім учасників, про це дійство ніхто не підозрював.Глядачів майже не було, а без них ,як відомо дуже важко виступати. Також ,що вражало,це високий рівень виконавців ,що брибули до Києва.Особисто мені дуже сподобалась тернопільська група “Інші”, а гурт “Шановний громадянин Топінамбур” показав цілу виставу.
Ще запамяталась пісня яка,у якії хлопець в оражевій шахтарскій касці, закликав “геть,геть ,геть телепузиків”.
А вже увечері відбувалося нагородження. І що найприємніше,що друге місце цілком заслужено зайняля Верховна Зрада , журі відзначило басгітариста (Рибка), яки й за їхніми словами грає на гітарі трмаючи її майже на підлозі, що свідчить про його високу майстерність.Також один з членів журі сказав, що стільки таланті як цього року він ще не бачив.
Лауреатів та дипломатів конкурсу,чекає гала-концерт в Одесі (який відбудеться наприинці жовтня-початок листопада), та ряд виступів по Україні.
Тож я з великим задоволенням вітаю Львівські гурти з вдалим виступом на фестивалі, і чекаю на гала-концерт в Одесі , на якій я обовязково поїду.
Shyshka
Хочеш відповісти? Авторизуйся!